To av verdens desidert største hiphopstjerner, Kanye West og 50 Cent, har valgt å gi ut sine kommende album på nøyaktig samme dag, 11. september. Det skriver nyhetsbyrået Wenn.Forskyvninger

Begge rapperne hadde opprinnelig planer om å gi ut albumene sine tidligere.

50 Cent planla USA-lansering av albumet «Curtis» allerede i juni, men endret planer da det gikk opp for ham at det ville vært urettferdig for fans i andre deler av verden. Først ble utgivelsesdatoen satt til 4. september, før den i forrige uke nok en gang ble forskjøvet.

Kanye West på sin side, hadde planer om å komme 50 Cent i forkjøpet og slippe platen 21. august, men av ukjent grunn er lanseringsdatoen for «Graduation» nå satt til 11. september.

Salgskrig

Dermed ligger det an til å bli en real kamp om hiphopfansens kroner når platene når butikkhyllene.

50 Cents forrige album «The Massacre» solgte over en million eksemplarer den første uken, mens 860 000 kopier av Wests album «Late registration» gikk ut fra butikkene i åpningsuken.

Både «The Massacre» og «Late registration» kom ut i 2005. Bush-diskusjon

Kanskje kan rappernes politiske ståsted være en medvirkende faktor i salgskrigen. De to har nemlig hatt en aldri så liten diskusjon hvorvidt president George W. Bush er en bra mann.

Kanye West mente da at Bush ikke brydde seg om svarte mennesker, mens 50 Cent uttalte at Bush var en talentfull leder.