BERGEN: — Tull, mener politiet.

Snakket på tv

Amy og ektemannen ble arrestert. De måtte skrive under et skjema som de ble fortalt var et løslatelsesskjema. Men skjemaet var på norsk, og var faktisk en tilståelse, sa Amys far Mitch Winehouse på det britiske talkshowet This Morning mandag morgen.

Han blir sitert i nyhetsbrevet til nyhetsbyrået WENN.

Sju gram marihuana

Den 19. oktober ble Amy Winehouse pågrepet på Hotel Norge sammen med ektemannen Blake Fielder-Civil. Ifølge politiadvokat Rudolf Christoffersen hadde Winehouse 7 gram marihuana på seg da hun ble tatt.

Det endte tilsynelatende godt. Winehouse fikk en bot på 500 euro (rundt 4000 kroner), og gikk på scenen i Grieghallen neste kveld – til labre kritikker.

USA-tur kan glippe

Nå kan derimot denne hendelsen gjøre at Winehouse, som er britisk statsborger, ikke får slippe inn i USA, skriver WENN.

USA har strenge regler om at personer med politisaker på seg ikke får visum til landet. Dette er også bakgrunnen for at Amy og Mitch Winehouse nå hevder at hun ble lurt til å tilstå besittelse av narkotika.

— Følgene blir at hun ikke kan komme inn i statene, og det var meningen at hun skulle dra dit neste uke. Men vi ser på saken, sa Mitch Winehouse på This Morning.

- Ikke villedet av politiet

Det Amy signerte på er ifølge politiadvokat Rudolf Christoffersen ikke det samme som en tilståelse.

— Man trenger ikke å erkjenne straffskyld for å vedta en bot, selv om det oftest er slik. Det er mulig å godta forelegget kun for å få saken ut av verden, sier politiadvokaten.

Christoffersen mener ikke Winehouse har grunnlag for å føle seg villedet av bergenspolitiet.

Rockestjernen ble for det første tatt på fersk gjerning. For det andre mener han de involverte tjenestemennene behersker såpass bra engelsk at det ikke skulle være rom for misforståelser angående hva boten innebærer.

Foto: Scanpix/AFP
Foto: Scanpix/AP