OSLO: NRK3 har vært tilgjengelig i digital versjon for kundene til Get siden kanalen ble lansert mandag denne uken. I en presemelding annonserer Get at kanalen vil også vil bli lagt ut analogt. Dette betyr at alle Get-kunder vil få inn NRK3 i alle husets tv-uttak — uten bruk av dekoder.

— NRK3 er i utgangspunktet en ren digital-tv-kanal, men nå har det åpnet seg en mulighet for at Get også får lov til å sende denne kanalen analogt. Denne muligheten skal vi benytte for å gi kundene et enda bedre TV-tilbud, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get.

NRK ble i utgangspunktet lansert som en ren digital kanal, men ifølge NRK har det hele tiden vært mulig å tilby kanalen også analogt.

— Det har aldri vært uklart fra vår side. Men selskaper som ønsker å analogisere digitale signaler må selv ta kostnadene for det, sa Sigurd Sandvin i NRK til NTB for et par dager siden.

Øyvind Husby, informasjonsdirektør i Get, sier dette medfører en ekstrautgift for kabelselskapene.

— Vi velger å gjøre det likevel, slik at kundene får et best mulig tilbud. Det kommer ikke til å medføre noen ekstrautgift for kundene, sier han.

Kunder som mottar analoge signaler må uansett smøre seg med tålmodighet før de får tilgang til NRKs nyeste kanal.

— Det vil ta omtrent seks uker før vi kan tilby NRK3 til samtlige abonnenter, sier Husby.

For å få tilgang til NRK3 analogt må kundene foreta at nytt kanalsøk på TV-apparatet. For kunder med digital dekoder blir kanalen automatisk stilt inn.

Ifølge NTB har Canal Digital tidligere annonsert at de ikke kommer til å tilby NRK 3 analogt.