OSLO: Bandet har opplevd formidabel suksess det siste året, og pepres med tilbud om spillejobber og platelanseringer både fra inn— og utland. I morgen kveld er de eksentriske rockerne nominert til Spellemann både i kategorien for «Beste nykommer» og «Beste musikkvideo.» I tillegg bidrar de med en live-opptreden.

— Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til på denne måten av folk i musikkbransjen. Selvfølgelig hadde det vært gøy å vinne, men det har ikke vært noe mål i seg selv for oss å stikke av med en Spellemannspris, sier Cederberg. Han mener det i alle tilfeller er vanskelig å lage konkurranser ut av musikk, og spesielt når de forskjellige kategoriene favner så vidt som Spellemannprisen. Hardrockerne i Animal Alpha er nominert til nykommerprisen i samme kategori som Draumir, Marthe Valle, Audrey Horne og Sofian. I tillegg er musikkvideoen til låten «Bundy» nominert til «årets musikkvideo», noe både Cederberg og resten av bandet er veldig stolte av.

— Vi har jobbet med Petter Jahre på våre videoer, og er veldig fornøyd. Han skaper ett uttrykk som passer oss godt. Litt skummelt, mørkt og dunkelt, men samtidig med en god dose humor, forteller gitaristen.

Image og uttrykk

Onde tunger har hevdet at Animal Alpha drar imagefokuset for langt. Med vokalist, Agnete Kjølsruds ekstreme sminke og bekledning og bandets karakteristiske sceneantrekk, er det vanskelig å la være å legge merke til dem. Ifølge Cederberg er imaget bare en liten del av bandets uttrykk, og det viktigste er i alle tilfeller musikken.

— Vi kunne jo gått på scenen med det vi har på oss i sofaen på søndager, men vi velger å gjøre litt ekstra ut av det, sier Cederberg.

Tross enkelte kritiske røster, er det ikke til å komme ifra at Animal Alpha står med Europa for sine føtter i 2006. Musikksjef i P3, Håkon Moslet, har uttalt at bandet har egenarten, galskapen og karismaen som skal til for å markere seg i Europa. Etter å ha blitt valgt ut til å spille på springbrettfestivalen Eurosonic i januar, strømmet tilbudene på fra diverse utenlandske festivaler som ønsket å booke dem, og bandet har for tiden hendene fulle med å velge ut hva de skal takke ja til.

— Det er vel et lite luksusproblem, og det er selvfølgelig kjempegøy å oppleve en slik interesse. Nå må vi bare samle kortene og se hva vi ender med. Foreløpig har vi ingenting helt klart, men vil nok vite mer i midten av februar, sier Cederberg.

Den sindige kristiansanderen har ikke latt suksessen gå nevneverdig til hodet på seg, og han beina godt plantet på jorda i Oslo Lydstudio, hvor han til daglig jobber som produsent.

— Nei, suksessen går nok aldri til hodet på meg. Jeg forstår ikke hvorfor sånne ting skal forandre folk. Jeg er bare heldig som får ha mine største interesser som både jobb og hobby, sier han.

Festivalsommer

Cederberg gir også gjerne noen gode råd til unge musikere som ønsker å slå gjennom.

— Planlegging er et nøkkelord. Ha en plan med det du gjør, og ikke ha ambisjoner om å erobre verden med én gang. Sett deg nye delmål hele tiden og jobb konkret. Det er viktig å finne ut av hva man vil og tenke helhetlig. Tiden man bruker på spillingen er bare en liten del av det å være i et band, sier Cederberg.

Animal Alpha er i full gang med å skrive nytt låtmateriale mellom spillejobbene. Bandet vil også bli å se på diverse utenlandske og muligens også noen norske festivaler til sommeren.