Har det noengang eksistert en mer bisarr forbindelse mellom amerikansk indie-pop og Broadways teatermiljø? Neppe. Men tidenes mest utenkelig prosjekt ser nå ut til å faktisk gå i boks. Aaron Sorkin, forfatteren bak suksesserien "The West Wing" ( Presidenten på norsk) jobber nå med å overføre Oklahoma-bandet The Flaming Lips konsept-album "Yoshimi Battles The Pink Robot" til scenen.

Det er norske Dabladet i dag som avslører og spekulerer på hva linken mellom dette sære amerikanske bandet og den prisbelønte manus-forfatteren kan være. Forfatteren av artikkelen spekulerer i om forbindelsen kan være narkotika. For da Aaron Sorkin ble arrestert i Los Angeles i 2001 var han i besittelse av både crack, marihuana og hallusinerende sopp, skriver Dagbladet. Og The Flaming Lips har aldri lagt noen skjul på sin fascinasjon av hallusinerende stoffer som sistnevnte.

I følge bandet sanger og frontmann, Wayne Coyne, så var det derimot Broadway-veteranen Des McAnuff som kontaktet Sorkin i forbindelse med prosjektet.

— McAnuff fikk på et tidspunkt et sterkt forhold til Yoshimi-plata, sier Coyne. - Og han pushet denpå Sorkin som hørte på den under en biltur fra San Diego til L.A.

Uansett hva grunnen kan være så jobber altså nå Sorkin med det som kan bli Broadways merkeligste musikaloppsetning noensinne. I følge Dagbladet så skal ikke bandet selv være involvert i framføringen. Men det vil bli framført sanger fra de to platene som kom i forkant og etterkant av "Yoshimi Battles the Pink Robot", nemlig "The Soft Bulletin" og "At War With the Mystic".