DISKUTÉR: Diskuter dommedag på fvn.no

ENDETIDEN: Anarkiet råder. Det bryter ut krig i gatene. Selv om alle kristne er blitt hentet til himmelen, er det fortsatt mulig å bli en troende på " angrebillett" , men sjansene for at man må bøte med livet og bli henrettet for sin tro, er store.

De troende danner såkalte "Tribulation Forces", eller trengselstidsstyrker, og med fysisk og åndelig krigføring forsvarer de seg mot alle farer.

Det er derimot minuspoeng for å drepe noen. De ti bud gjelder fortsatt.

Dette er rammene for det nye pc-spillet "Left Behind — Eternal Forces " , som nå lanseres over hele verden.

Salgssuksess

Spillene er bygget over bokserien "Left Behind" (på norsk "Latt Tilbake") av Tim La Haye og Jerry B. Jenkins, som også er blitt til tre spillefilmer. Settingen fra både bøker, film og pc-spill er hentet fra Bibelens siste bok, Åpenbaringen, samt dogmet om opprykkelsen av alle troende i endetiden.

Det er solgt over 63 millioner bøker som er oversatt til over 30 språk, det er også laget en ekstra bokserie på 14 bøker, barnebokserie på 40 bøker og ti tegneseriehefter, lydbøker og et enormt oppbud av spinoff-produkter.

Det er ingen overdrivelse å si at endetiden er blitt big business for både forfatterne av bøkene og forlaget Tyndal House Publishers.

Rykkes opp

Bokserien "Latt tilbake" er en fri fantasi over hvordan verden vil se ut etter at Jesus har hentet de kristne i tilknytning til sitt såkalte "annet komme". Teologer og bibellærere er imidlertid usikre på om opprykkelsen skjer før trengselstiden, midt i trengselstiden eller etter trengselstiden.

Men alle er skjønt enige om at Jesus kommer tilbake for å hente alle troende. Spørsmålet er bare hva som skjer med de som er latt til bake. Har de noen sjanse til å overleve? Er de evig fortapt? Finnes det en vei for de som angrer?

Opprykkelsen er beskrevet i Paulus' første brev til tessalonikerne, kapittel 4:

For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.

Latt tilbake Jesus omtaler hendelsene slik i Matteusevangeliet kapittel 24:

(...) De skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle. Slik skal Menneskesønnens komme være. Da skal to menn være ute på markene; én blir tatt med, én blir igjen. To kvinner skal male sammen på kvernen; én blir tatt med, én blir igjen. Så våk da! For dere vet ikke hva dag deres Herre kommer.

Det er Hermon Forlag som har bokrettighetene til "Latt tilbake" i Norge, og Egmont/Nordisk Film sitter på dvd-rettighetene. Hvem som kommer til å distribuere pc-spillet i Norge, er foreløpig i det uvisse.

Last ned demo av spillet hos Left Behind Games