GRIMSTAD: — Vi gleder oss helt sinnssykt. Vi har mange nye låter som skal fremføres for første gang, og vi har mye mer trøkk enn før, sier vokalist Hanne Kolstø i Lovefi.

Kristiansandsbandet stakk av med andreplassen i vårens «Kampen om Agder» og fikk spillejobb på Skral Festival. Musikken beskriver vokalisten som rock i en schizofren innpakning:

— Det er musikk med motstand og mye energi, sier hun.

Bedre på Skral Under «Kampen om Agder» var Lovefi hakket bak Essence of a Session, som dermed fikk spillejobb på Quart. Lovefi er likevel strålende fornøyd med premien Skral:

— Da vi så programmet på Skral oppdaget vi at vi passet veldig godt inn med profilen. Det er lett å drukne bort i andre band på Quarten, og der har Skral en fordel i motsetning til Quart, sier vokalisten, som har blitt påtvunget en ny elgitar før fredagens konsert.

— Vi er i en periode der vi skal finne oss selv. Mye har skjedd i løpet av sommeren, lover hun.

Drømmer om plate Etter konserten på Skral skal Lovefi fri til publikum i løpet av høsten.

— Vi vil prøve å få erfaring fra scenen, og etablere oss mer som et liveband, sier bassist Morten Martens Øvensen, og håper bandet kan begynne å tenke på plate til vinteren.

Men først er det altså fullt trøkk på Skral Festival på fre dag, samme dag som Sean Paul, Sondre Lerche, svenske Laleh og bergenske Kakkmaddafakka entrer scenen.