FORRYKENDE LIVEBAND: Deerhoof med Samatki i spissen kan komme til å spille fletta av publikum på Quartfestivalen. Foto: Deerhoof

KRISTIANSAND: — Dette er en pur indie-pakke, sier en begeistret Louis Holbrook om årets TrashQuart-program til fvn.no.

Han tror at årets klubbprogram vil glede de fleste, men først og fremst være en solid pakke til musikkinteresserte.

— Det er for folk som ønsker seg et godt indie-alternativ på kvelden, sier han.

Og i år som i fjor gjelder det samme prinsippet om at først til mølla får malt. Billettene selges i døren og konsertene er åpne for alle som vil.

Et mer helhetlig program

Ifjor slet Quartfestivalen med å få køsystemet på stedet til å fungere optimalt. Det har de ifølge Holbrook fullt fokus på for å unngå i år. Han mener også at den musikalske pakken de leverer i år er bedre enn ifjor, sett under ett.

  • Helhetlig er programmet bedre enn ifjor. Navnene er ikke like sterke som i fjor, men vi føler at helheten er bedre.

Ifølge Holbrook blir det også DJ sett hver kveld etter konserten. Disse vil bli annonsert senere.

Ifjor hadde TrashQuart i snitt full brakke og vel så det. Holbrook regner med at det også i år kan bli fullt hus. Det skal bandene sørge for. Deerhoof skal sammen med Jessica Fletchers , Ungdomskulen, Powersolo og Danielson sørge for en helt spesiell musikalsk pakke. Danske Powersolo får æren av å sparke det hele i gang.

Åpner TrashQuart - Det er beintøffe folk som åpner hele kalaset, bedyrer Holbrook, som sier at han bestemte seg sporenstreks for å booke bandet ved første og beste anledning etter å ha sett det danske fyrverkeriet på bylarm tidligere i år.

Ungdomskulen er ifølge Holbrook det mest trashpopete TrashPop noensinne har hatt og han gleder seg til gjensynet med norske Jessica Fletchers.

— Jessica Fletchers har vi hatt besøk av før. Det er et dynamitt band som fungerer like bra på små som på store scener, sier Holbrook.

Får selskap Og i indie-pakken skjuler det seg mer, nemlig Deerhoof og Danielson.

Deerhoof har en rekke utgivelser bak seg på plateselskapet Kill Rock Stars og har blant annet turnert sammen med Flaming Lips. Liker du Blonde Redhead eller Sonic Youth vet du hva du har i vente. Det gjør også Louis Holbrook.

— Det er et must for dem som liker band som Radiohead, Sonic Youth og Flaming Lips. En av de store Trash-opplevelsene i 2007, bedyrer han.

Bandet har nemlig et forrykende liverykte og nettstedet All Music Guide har referet til bandet som "Yoko Ono fronting the White Stripes." Bandet er for tiden aktuelle med albumet Friend Opportunity. Før det deltok de på albumet til Danielson som også er klar for TrashQuart.

Danielson, eller Daniel Smith, som han egentlig heter, er kjent fra blant annet Danielson Familie og Brother Danielson. Han er mannen som nær sagt oppdaget Sufjan Stevens og på hans siste ytgivelse deltok flere dusin med musikere, deriblant Deerhoof, Sufjan Stevens, Why? og norske Emil Nikolaisen.

Danielson er i disse dager aktuell som hovedpersonen i den prisbelønte dokumentaren Danielson: A Family Movie. Han har gjort seg bemerket ved å gå på scenen iført et kolossalt tre kalt "The Nine Fruit Tree" . Treet kan raskt oppta mye plass på TrashQuart. Men det er ikke Holbrook imot.

  • Jeg håper inderlig at treet er med. Så får vi heller vurdere om vi skal heve taket, ler Holbrook.

Her er programmet:

Mandag: Powersolo (DK) /Tirsdag: Ungdomskulen (NO) /Onsdag: Jessica Fletchers (NO) /Torsdag: Deerhoof (US) / Fredag: Danielson (US)

Konsertstart er klokken 00.30.