ARENDAL: — My Chemical Romance har et stort, ungt og alternativt publikum, og det er en booking som vekker masse følelser. Men etter at vi har booket kompromissløse metal-navn som Slayer og Mastodon, er det fint å vise at vi også har rom for helt andre ting, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Bandet har i løpet av det siste året etablert seg som et av de aller største navnene innen amerikansk alternativ rock. Albumet "The Black Parade", er oppfølgeren til millionselgeren "Three Cheers For Sweet Revenge" fra 2004. Albumet utvider forgjengerens grandiose konsept og er enda mer ambisiøs, både musikalsk og tekstlig. Mange mener også at bandet låter som en sinnsyk blanding av Green Day, Muse, David Bowie og Queen.

På bare en uke solgte albumet hele 1,1 millioner eksemplarer. Den gikk samtidig rett inn på 2. plass på albumlistene i både USA og Storbritannia.

VG ga plata en femmer på terningen og mente den av en "parademarsj av hypnotisk fengende melodier, massive gitarer og kompakte koringer". Dagbladet kalte plata "en billett på førsteklasse til stjernene ".

Du kan finne ut hva du selv synes om bandet her.