Nettstedet IGN.com har kåret tidenes 100 beste (eller ondeste i dette tilfellet) tegneserieskurker. Som forventet så finner vi både Jokeren fra Batman og Lex Luthor fra Superman her. Men listen byr faktisk på en del skikkelige overraskelser også, slike som Captein Cold (The Flash), William Stryker (X-Men) og Lucifer (fra Sandman spin-off serien med samme navn).

Her er topp 10:

IGN's topp-skurk kommer sannsynligvis som en overraskelse på de fleste. Det dreier seg om Magneto. Denne magnetiserte karen har vært til stede i en rekke Marvel-serier siden debuten i «X-Men #1» i 1963. Han ble spilt av Sir Ian McKellen i filmene. IGN begrunner valget av Magneto på følgende måte:

«Magneto har vokst seg større enn sine likesinnede med-skurker. Det er et tegn på en stor karakter når hans tilstedeværelse dominerer en historie i så stor grad som den gjør, likeså når hans fravær skaper et vakum i det fiktive universet som ikke kan fylles av noen andre. Det er vanskelig å argumentere for at det i det hele tatt finnes en mer kompleks, nyansert og ond karakter i tegneserieverdenen enn nettopp Magneto.»

Joker

På andreplass finner vi et ansikt som er mer kjent for de fleste av oss, nemlig Joker fra Batman-universet. Joker dukket første gang opp i «Batman # 1» våren 1940 og ble skapt av Jerry Robinson, Bill Finger og Bob Kane. Jokeren har blitt spilt av en rekke persjoner i forskjellige TV -og filmversjoner av Batman opp gjennom årene. Mest i denne rollen er Jack Nicholson og nylig avdøde Heath Ledger.

«The Joker er en av de få skurkene som faktisk klarer å bli mer populær enn helten i serien», skriver IGN i sin begrunnelse.

Tredjemann på listen er ingen ringere enn Doctor Doom. Tegneserielesere kjenner ham som De Fantastiske Fires erke-nemesis. Doctor Doom, eller Victor Von Doom som er hans egentlig navn dukket første gang opp i «Fantastic Four # 5», juli 1962. IGN skriver følgende: «Han ( Dr. Doom) er inspirasjonen for en av de mest ikoniske karakterer i moderne populærkultur — nemlig Darth Vader.»

Lex

Fjerdeplassen går til nok et barn av 1940-tallet, nemlig Lex Luthor. Luthor debuterte i «Action Comics #23» i april 1940 og ble raskt den karakteren som personifiserte stormannsgalskapen i Superman. Luthor skiller seg ut fra de fleste andre superhelt-skurker ved at han ikke har noen superkrefter i det hele tatt.

Galactus

Om femtemann på listen i det hele tatt kan kalles en «superskurk» kan diskuteres. Mest av alt så er Galactus en naturkraft. Galactus er en gud, en udødelig kraft i universet som lever av å fortære planeter, liv og verdener. Galactus dukket første gang opp i «Fantastic Four #48» i mars 1966. Galactus har sammen med Doctor Doom vært De Fantastiske Fires nemesis gjennom en årrekke, men i motsetning til den gode doktoren så kan ikke Galactus beseires. Han spiser planeter og sivilisasjoner rett og slett fordi han er sulten.

«Du kan jo ikke kalle en kar ond bare fordi han har lyst på en liten snack, eller hva?» sier IGN i sin begrunnelse.

Her er de neste fem på listen i rask rekkefølge:

6. Darkseid (1970). Fra Superman-universet.

7. Ra's al Ghul ( 1971). Fra DC Comics.

8. Loki ( 1949). Fra Marvel-universet.

9. Dark Phoenix ( 1976). Fra X-Men.

10. Kingpin (1967). Nemesis til både Daredevil og Spider-Man. Fra Marvel-universet.

Vil du se hele listen over alle 100 skurkene så kan du lese hele IGN-listen HER