ARENDAL: — Bandet er utrolig lei seg, men dette var ikke deres avgjørelse. De ble gjort oppmerksomme på svikten i gulvet, og ville ta hensyn til publikums sikkerhet først og fremst, sier Therese Karlsson i The Ting Tings plateselskap Sony BMG til VG Nett.

Tålte ikke publikum Ifølge VG Nett startet problemene på teltscenen tidligere på dagen tirsdag da The Wombats spilte for om lag 2.000 elleville publikummere. Teltscenen er den minste av scenene på Hovefestivalen og rommer mellom 2.000 og 2.500 mennesker. Under konserten med The Wombats skal flere av gulvplatene i teltet ha blitt forskjøvet. Problemet skal ha blitt fikset, men gulvet ga etter på nytt da The Ting Tings gikk på scenen.

Etter først å ha forsøkt å flytte barrierene, som skal holde publikum borte fra scenen, for å bukte på problemet, ble konserten stoppet ikke lenge etter av sikkerhetsmessige årsaker.

Festivalen beklager

Publikum ble bedt om å forlate teltet. Dette resulterte ifølge VG Nett i høylydt buing.

— Vi må ta hensyn til sikkerheten, dessverre kollapset gulvet under The Wombats-konserten og vi har flyttet nattens konserter til et annet sted, sa Peer Osmundsvaag i Hovefestivalens bookingruppe til VG Nett.

— På Wombats hoppet folk for mye for lenge på et punkt foran scenen, så da ble det litt skade i gulvet. Men gulvet er bare så langt (viser en halv meter) over bakken, så det var ikke noe farlig. Men vi valgte å stenge scenen halvveis gjennom The Ting Tings. Vi tok sikkerheten først, sier festivalledelsen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Ifølge avisen flys et titall scenearbeidere inn til Hovefestivalen onsdag morgen for å fikse gulvet.

Det blir ingen ny konsert med The Ting Tings, ettersom bandet er booket til en annen opptreden utenfor Norge onsdag kveld.