Dette meldte pilot og vokalist Bruce Dickinson personlig i en mail som tikket ut til alle passasjerer i går.

Flyet som skal frakte fans fra Gatwick til Værnes, en Boeing 757 fra Astraeus Airlines, er flere ganger blitt brukt til samme formål. Og når flyet igjen er blitt satt inn i ordinær rute, har ikke flyselskapet tatt seg bryderiet med å fjerne band-effektene, blant annet store bilder av bandets maskot Eddie. I stedet har effektene vakt positiv oppsikt blant passasjerene på ruter mellom Europa og Midtøsten.

«Very bad ju ju»

Det var ikke tilfellet da flyet ble satt inn i en ny rute til et afrikansk land, skriver Dickinson i mailen.

Flere av passasjerene mente at de slående bildene hadde en ond kraft, eller «very bad ju ju», som Dickinson skriver. Ikke bare nektet mange av passasjerene å gå om bord i flyet, men passasjerer på andre fly parkert i nærheten av «Ed Force One» kviet seg for å gå om bord i sine fly, som de fryktet var besatt av en ond ånd.

Flyselskapet hadde derfor ikke annet valg enn å fjerne alle effektene. Dickinson beklager dette i mailen, men ønsker samtidig alle passasjerer velkommen til «Bruce Air Flight AEU 666».

Retur samme dag

«Ed force one» flyr fra Gatwick utenfor London tidlig på morgenen tirsdag 22. juli, samme dag som Iron Maiden står på scenen på Lerkendal. For de som har sikret seg flybillett, blir det dermed mulighet til å oppleve Dickinson både bak spakene i bak mikrofonstativet senere på dagen — før flyet returnerer samme kveld. To dager senere spiller bandet på Valle Hovin i Oslo.

Billettprisen, som også inkluderer konsertbillett, er satt til 349 pund, om lag 3450 norske kroner basert på dagens kurs.

I forkant av den pågående verdensturneen ga Iron Maiden ut samleplaten «Somewhere back in time: The best of 80-89». Låtene fra denne tida, som ifølge mange er bandets glansperiode, er også utgangspunktet for konsertene på årets turné.