Da Quartfestivalen fikk nye vedtekter i 2005, ble følgende bestemmelse tatt inn:

”Ved eventuell oppløsning, omdanning eller avvikling av stiftelsen tilfaller stiftelsens formue og eiendeler, inkludert navnet Quart til Kulturstyret i Kristiansand kommune til fordeling til musikkformål i kommunen.”

Betyr det at kommunen automatisk overtar navnet, og kanskje også det som måtte være igjen av eiendeler?

— Hvorvidt innholdet i vedtektene bare gjelder en ordinær avvikling eller også ved konkurs, må vurderes av jurister. Vi har drevet stiftelsen i henhold til vedtektene, nå blir det opp til bostyrer å se hva som er juridisk riktig ved avviklingen, sier Quarts styreleder Steinar J. Olsen til Fædrelandsvennen.

Heller ikke jurister Fædrelandsvennen har vært i kontakt med, mener det aktuelle punktet i vedtektene kan tolkes helt klart i den nåværende situasjonen.

Blant de usikre finner vi også varaordfører Mette Gundersen (Ap):

— Men vi vil i alle fall gjøre krav på navnet overfor bostyrer, sier Gundersen til Fædrelandsvennen. – Da vi fikk bestemmelsen inn i vedtektene var Quart verd mangfoldige millioner, og kommunen ville sikre seg at ingen kunne kjøpe merkevaren og flytte ut av byen.

Varaordføreren og ordfører Per Sigurd Sørensen (H) er ikke helt enige om hva som bør skje med navnet dersom de får eierskap til det:

— Det må vi bruke god tid på å vurdere, men jeg tror kanskje det er lurt om Quart nå får hvile i fred, sier Gundersen. – Nå er det nye tider, og det er best om nye koster får skape noe nytt.

Per Sigurd Sørensen er imidlertid åpen for fortsatt bruk av navnet:

— Jeg har ingen klar mening om hva vi skal gjøre med det, men mener det bør brukes slik at det kommer byen til gode på en best mulig måte. Det er mulig Quart-navnet har så sterk identitet som rockefestival at det er uinteressant for andre, men det vet jeg ikke. Det som i alle fall er sikkert er at Quart forbindes med noe positivt, sier han.

På et punkt er imidlertid ordfører Sørensen krystallklar: Det blir ikke aktuelt med kommunal nødhjelp til en ny festival.