— Vi satser sterkt på å få lokket Clint Eastwood til et Kosmorama-besøk i mars 2009, sier den nye festivalsjefen, Ola Lund Renolen (bildet).

— Men foreløpig har vi ikke fått direktekontakt med Clint, - han bevoktes sterkt her i Cannes. Mye tyder på at Eastwoods film, «The Exchange», får Europa-premiere i London i mars, og da kunne det passe fint om Trondheim fikk norsk premiere under Kosmorama rett etterpå. Det kan eventuelt gi Eastwood mer lyst til å kaste glans over begivenheten. Men - foreløpig gjelder det å få etablert kontakt - vi har mange spor å følge, satser på importbyrå og mediefolk; dette blir gjerne et spørsmål om at noen som kjenner noen, kan åpne mulighetene, sier festivalsjefen. Han ser for seg at Clint Eastwood, som har laget musikken til en rekke av sine filmer, kan bidra til Kosmoramas fokusering på filmmusikk.

— Vi skal informere ham om at Ennio Morricone er klar som gjest, og de to har jo et langvarig og fruktbart samarbeid bak seg bl.a. fra suksessrike spagettiwesterns. Sammen ville de ha blitt en attraksjon for Kosmorama, sier en ivrig festivalsjef.