Mandag ble nominasjonene til «Golden Raspberry Awards» offentliggjort.

Verst gikk det i år utover Lindsay Lohan og Eddie Murphy. De beviser at det ikke nødvendigvis blir lettere å få til samspillet med motspilleren når man spiller mot seg selv.

Razzies, som prisene blir kalt, deles ut til det verste som kom ut av Hollywood i året som gikk.

Spiller mot seg selv

Lindsay Lohan og Lindsay Lohan er blant de nominerte skuespillerne i kategorien verste filmpar. Hun spiller to tvillinger på flukt fra en gal morder i thriller-floppen «I know who killed me»

Også Eddie Murphy må dele en nominasjon med seg selv. Han spiller nemlig både tøffelen Norbit og den overvektige kona hans i filmen med samme navn, det skriver Reuters.

Det siste filmparet som konkurrerer om æren som verste par på storskjermen i 2007 er Adam Sandler og Kevin James. I filmen «I gode og onde dager— Chuck og Larry» spiller de to brannmenn som inngår et falskt partnerskap.

Rekord for Eddie

Eddie Murphy spiller hele tre roller i «Norbit», og har dermed klart å nominere seg til hele fem Razzie-priser. På prisutdelingen sine hjemmesider beskrives denne prestasjonen som en rekord. I tillegg til verste par er Murphy nominert til prisene for verste kvinnelige birolle, verste mannlige birolle og verste filmmanus.

— Vi bestemte oss for at hver av figurene hans var så fornærmende at han fortjente individuelle nominasjoner for dem, sier «Razzie-skaper John Wilson til BBC.

Topp tre på bunn

«Norbit» var en av Razzie-juryens «favoritter» med totalt åtte nominasjoner, like mange som «I gode og onde dager- Chuck og Larry».

Lohan og «I know who killed me» er med totalt ni nominasjoner i ymse kategorier dårligst likt av alle fjorårets filmer i Hollywood.

Razzie-prisene deles ut 23. februar, dagen før Oscar skal gå av stabelen.