Söta Bror var ved siste telling opp i 9.031.088 innbyggere. Et land med det en kan kalle et solid innbyggertall.

Azeroth, derimot ( navnet på de digitale landmassene som utgjør World of Warcraft) passerte i går kveld forbløffende 10 millioner. Satt litt på spissen så kan en altså nå påstå at World of Warcraft er større enn Sverige.

En historisk suksess

World of Warcraft er nå et populærkulturelt fenomen uten sidestykke innen underholdningsbransjen. Aldri før har et online-spill engang vært i nærheten av slike tall.

Det faktiske tallet er enda høyere

Utviklerne bak spillet, Blizzard Entertainment, skriver i en pressemelding som ble sendt ut i går kveld at dette tallet teller de 10 millionene som hver måned betaler sin månedsavgift på spillet. Spillere som har gratisabonnement eller som har brukte forhåndsbetalte kort er ikke inkludert i dette tallet. Dette betyr at det totale antallet aktive spillere faktisk er enda større enn 10 millioner.

Flest i Kina

Tilleggspakken Burning Crusade som ble sluppet i januar i fjor var det spillet som solgte mest her i landet i 2007 — uansett plattform.

Fordelt på spillere verden over så finnes det nå 2 millioner spillere i Europa, 1,5 i USA og 5,5 i Asia ( hvor Kina står for den største spillermassen).

Blizzard Entertainment holder nå på å ferdigstille nok en ny tilleggspakke til World of Warcraft. Det nye tillegget har fått tittelen Wrath of the Lich King og er foreløpig uten en bestemt lanseringsdato.

Foto: Blizzard Entertainment