Bono er fast spaltist i New York Times. Søndag brukte han sin redaksjonelle plass til å støtte den amerikanske presidenten og tildelingen av Nobels fredspris, under tittelen «Merkebygger Amerika på nytt».

U2-lederen applauderer presidentens innsats for å omdefinere USA. Han skriver blant annet:

«Det er en oppfatning i deler av disse ikke-så-forente-amerikanske-stater at Norge, Europa og verden ikke har peiling på "den ekte" president Obama. Isteden fikserer de på en fantasiversjon av presidenten, en projisering av hva de håper og ønsker han er, og hva de vil at Amerika skal være.»

— En europeer

Han fortsetter:

— Vel, jeg er en europeer, og jeg identifiserer meg med de beste av dem. Jeg tror mannen fortjener denne hypen.

Bono bruker så spalten sin på å forklare hvorfor Obama fortjener hypen. Han siterer en tale, der Obama utdypet forpliktelsene og planene for hvordan han skal følge opp «The eight Millennium Development Goals» (MDGs) som verdens statsledere ble enige om i 2000. Planen har som mål å sikre verdens fattige bedre helse, utdanning, rent vann, infrastruktur og å halvere verdens fattigdom innen 2015. Obama forteller om hvordan han skal realisere disse målene.

- En fredskraft

«Det er ikke mine ord, det er presidenten deres sine ord. Dersom de ikke lyder kjent, er det fordi de ikke nådde nyhetsoverskriftene. Men for meg er ordene hans grunnen til at jeg tror på Mr. Obama som en samlende fredskraft - dersom ordene blir til handling».

Bono skriver videre:

«Barack Obama var ikke der i 2000, men han er her nå. Og han har i sannhet kommet lengre.»

Sammen med Obamas nye klimapolitikk, hans syn på kjernefysiske våpen, hans nye og klart forbedra forhold til Midtøsten, og mer sosialt rettferdige innerikspolitikk, mener Bono er ombygging av merkevaren USA i praksis.

Han avslutter spalten sin slik:

"Dette minner oss om at USA ikke bare er et land, men en idé. En storslått idé om muligheter og ansvar for hverandre."