Hva i huleste skal vi bruke den store fotballbanen til, nå som alle scener er flyttet til skogs? spurte Storås-ledelsen seg når halve festivalområdet var rigget opp for noen uker siden. Veien var ikke lang derfra til fotballcupen.

Heggem mot Kaizers

– Våre gjestende musikere blir å finne på rockelaget representert av musikere fra Kaizers Orchestra, Datarock, Ila Auto og andre stjerner fra nært og fjernt, samt de råeste ballførerne blant festivalens crew og riggere, forteller kommunikasjonsansvarlig Mats Paulsen.

Men rockerne får ingen enkel oppgave. Fredag 31. juli braker de nemlig sammen med sportslaget, der blant andre Vegard Heggem, eks-proff på Liverpool og Rosenborg, langrennstoppen Hans Petter Lykkja, Vegard Fyhn Stene og mange andre lokale idretts— og fotballhelter fra dalføret skal gjøre sitt beste for seier til sporten.

Åpent for alle

Men fotballfestivalen er ikke bare for kjendiser av ulik rang. Alt du trenger er fem spillere.

– Vi oppfordrer alle i publikum til å stille med lag til vår egen fotballcup, sier Paulsen.

Fotballfestivalen starter med påmelding og kvalifiseringsrunder på torsdag. Fredag blir det gruppespill, og på lørdag blir det en sentimental semifinale etterfulgt av festivalfinale.

Påmelding på forhånd skjer ved å ta kontakt med Christian Nilsen.