Pauline Kamusewu slo igjennom i nabolandet med albumet "Candy Rain" i 2003, men debutalbumet ble ikke gitt ut her til lands. Norske lyttere har imidlertid blitt eksponert for henne gjennom singlen "Give me a call" denne sommeren, og forrige lørdag var hun en av artistene som underholdt på VG og NRKs show på Rådhusplassen i hovedstaden.

– Det var helt fantastisk, selv om det regnet. Jeg har aldri å sett så mange mennesker, forteller hun på telefon fra Sverige.

I sommer besøker hun Trondheim, Bergen og Stavanger på den årvisse turneen til VG-listeshowet. Albumet "I Never Said I Was An Angel" gis ut i neste uke.

– Er Norge klar for deg nå?

– Ja, jeg tror det. Mottakelsen har vært overraskende og jeg ser fram til å gjøre mer i Norge.

Norske gutter har hun i hvert fall sansen for.

– Jag uppskattar norske gutter.

– Hva er det som er så spesielt med norske gutter?

– De er så eksotiske. De er friske og freshe og høye, humrer hun.

Biografi

– Du er fortsatt relativt ukjent her i Norge. Kan du fortelle leserne hvem du er?

– Jeg er en riktig så glad jente som liker å ha det gøy. Jeg er halvt zimbawesisk og halvt italiensk. Jeg er 26 år og liker å spille bordtennis. Jeg er faktisk sponset av Stiga, sier hun fornøyd.

Hun ble født i Zimbabwe og forteller at oppveksten var preget av mye sang og musikk.

– Der synger man mye hele tiden. Min pappa sysler også med musikk, og det har alltid vært mye musikk i familien, forteller hun.

Ambisjoner om å bli artist hadde hun ikke før hun ble oppdaget som 19-åring og sporenstreks signert på stort plateselskap.

– Hvor lenge har du skrevet musikk?

– Jeg skrev vel min første sang i elleve-tolvårsalderen. Jeg husker også at jeg pleide å skrive mye brev, sier hun.

Priser

Pauline ble nominert til Grammis i 2003, og ble kåret til beste nykommer i Aftonbladets prisutdeling Rockbjörnen. Det har imidlertid tatt lang tid å bli ferdig med andrealbumet.

– Hvorfor har det gått så lang tid?

– Det spør jeg meg selv om også. Jeg har vel på en måte gjort alt det går an å gjøre utenom å gi ut plate. Jeg har blant annet skrevet for, og jobbet mye med, andre artister, sier hun.

Ambisjonene er selvsagt å få musikken spredd utover Sveriges grenser.

– Å slå igjennom i England er det største målet, forteller hun.

Norge

Det er ikke fritt for at vi nordmenn ofte har vært misunnelige på svenskenes mange popsuksesser. Så hva er det egentlig med Sverige og popmusikk?

– Hm. Si det. Sverige er gode på popmusikk. Vi har jo tradisjoner fra ABBA og har hatt artister som Roxette og låtskrivere som Max Martin. Men jeg synes også Norge er riktig så "popigt".

– Har du noe forhold til noen norske artister?

– Jeg liker godt Mira Craig og har også sansen for Madcon, røper hun.

Hele debutplaten kan høres på Spotify. Smakebiter finnes også på MySpace.

Her synger Pauline i Norge i sommer:

1. juli — Stavanger

15. juli - Trondheim

29. juli - Bergen