Oprah Winfrey har i årevis vært den ubestridte dronningen av amerikansk tv på dagtid. Men i en fersk undersøkelse som AOL Television står bak er Ellen DeGeneres stemt fram som tv-seernes favoritt, melder Reuters.

Lei av Oprah?

Hele 46 prosent av de 1,3 millioner nettstemmene gikk til Ellen DeGeneres, som pleier å starte alle programmene med sin særegne dans. Oprah Winfrey, som er kjent for å gi sitt publikum i salen flotte presanger, fikk bare 19 prosent av stemmene.

I januar i fjor ble Ellen også kåret til den mest elskverdige tv-personligheten foran nettopp Oprah, som hadde innehatt førsteplassen i fem år. Er USA er lei av ikonet med det sosiale engasjementet?

Freidig

DeGeneres sitt talkshow har vært på fjernsyn siden 2003 og er det eneste talkshowet som har mottatt en Emmy i løpet av sine tre første år på lufta.

Mens Oprah-showet har hatt utallige «kodak-moments» siden 1986 – som en nyforelsket Tom Cruise – har Ellen DeGeneres kanskje vunnet seernes hjerter med sin freidige stil. Etter en ammedebatt i amerikansk presse, nølte hun ikke med å spørre Christina Aguilera om hun ammet. Men som mange av de konkurrerende talkshowene er programmet også en stor markedsføringskanal. Paris Hilton var for eksempel innom denne uken for å vise fram sine nyeste kolleksjoner av løshår og sko.

Amerikansk president

Den tidligere stand-up-komikeren var også den verten de fleste i nettundersøkelsen ville ha som middagsgjest. Men Oprah kan godte seg over at flere vil ha henne som president. Den tv-verten de fleste kunne se for seg som amerikansk president var «Good Morning America»-vert Diane Sawyer. Med 34 prosent av stemmene slo hun Jon Stewart fra «The Daily Show with Jon Stewart» og Oprah, som begge fikk 22 prosent av stemmene.

I den samme undersøkelsen ble CNN-verten Larry King kåret til den minst sexy verten. Og Kelly Ripa fra populære «Live with Regis and Kelly» ble stemt fram til den mest sexy verten, samt verten med penest hår.