Trioen bestående av Pharrell Williams, Shay Haley og Chad Hugo opptrådte på Sunburst KL International-festivalen i den malaysiske hovedstaden lørdag og trøbbelet startet da de skulle fly videre til Indonesia.

På Kuala Lumpurs internasjonale flyplass oppdaget malaysiske immigrasjonsmyndigheter at bandet ikke hadde hatt den nødvendige tillatelsen for å opptre. Bandet ble sittende i varetekt i flere timer, melder nyhetsbyrået Wenn.

Avslått søknad

Malaysia er et konservativt muslimsk land og bandets to søknader om å få opptre på festivalen ble avslått. Grunnen skal ifølge myndighetene ha vært gruppens uanstendige klesstil.

N.E.R.D. lot ikke avslagene legge en demper på festivallysten og opptrådte like godt uten godkjenning. Men da de skulle fly videre til neste konsert ble unnasnikingen oppdaget.

Avlyste

– Nærmere undersøkelser viser at gruppen ikke fikk tillatelse fra kulturdepartementet. Etter at forklaringene deres ble tatt, ble de sluppet fri med forsikring fra konsertarrangøren, sier Datuk Mahmood Adam, direktør for immigrasjonsmyndighetene, ifølge Wenn.

Etter hendelsen i Kuala Lumpur bestemte arrangørene av den neste konserten, Java Festival Production and Urbanite-Sinjitos, seg for å avlyse opptredenen på Jakarta dagen etter. Og bandet fløy tilbake til USA.