KVINESDAL: Norway Rock Festival offentliggjorde fredag flere nye band som er klare for sommerens rockefest i Kvinesdal.

Bare et drøyt år etter at Slash spilte sammen med venner foran 20.000 publikummere på Quartfestivalen i Kristiansand, kommer den legendariske gitaristen tilbake til landsdelen. Til sommeren topper han plakaten når Norway Rock Festival skal feire fem år i rockens tjeneste.

Spilte for to år siden

Også Motörhead, med Lemmy Kilminister i spissen, vender tilbake til Sørlandet. Bandet spilte på Øyesletta i 2008, og blir for mange trolig en ønskereprise.

— Vi feirer fem år med rock i Kvinesdal, og er glade for å ha fått booket både nye band og band som har spilt på festivalen tidligere. Vi er fornøyd med programmet, sier pressesjef Ann Frestad til fvn.no.

Slash har fått med seg Myles Kennedy, som tidligere var vokalist i Alter Bridge, til å være vokalist på soloturneen. Kennedy synger også på to av sangene på Slash sitt selvtitulerte album som ble sluppet nylig. Blant stjernelaget Slash har med seg på albumet, deltar også Lemmy Kilminister på låten «Doctor Alibi».

Sammen med Slash?

Om publikummet i Kvinesdal kan vente seg at Lemmy stiller opp for Slash, er imidlertid foreløpig uklart.

— Det får vi heller komme tilbake til, sier Frestad.

Også Kamelot, Devildriver og Rammsund er booket til hovedscenen i sommer. I tillegg opplyser festivalen at Kvinesdals egne rockestjerner Luxus Leverpostei skal spille på Tjodolf Rock Stage. Til festivalteltet er også svenske Lillasyster, Skallebank, Smooth Criminals, Accepted og Iron Madem booket.

Utvider Tjodolf

I tillegg til Slash og Motörhead, er det blant andre Twisted Sister, Megadeth, Queensryche og Killswitch Engage som topper plakaten til femårsjubileet, som arrangeres fra 7. til 11. juli.

Tjodolf Rock Stage blir utvidet i forhold til tidligere år. Av andre band som er booket til teltet, er Backstreet Girls, The Cumshots, Ingenting, The Carburetors og Chrome Division. Flere av disse bandene har spilt tidligere på festivalens hovedscene.

— Hadde jeg vært festivaldeltaker, hadde jeg nesten bodd i teltet hele festivalen. Vi har veldig mange bra artister som skal spille på Tjodolf Rock Stage, sier Frestad.