Didos etterlengtede tredjealbum , «Safe Trip Home», ble utgitt i Storbritannia tirsdag. Det er sangerinnens første album på fem år, og nå forteller hun at hun har brukt deler av innspillingsprosessen til å lære seg å spille trommer.

– Trommer fikk meg til å høre på musikk på en ny måte, spesielt da jeg begynte å spille med til noe. Jeg pleide å spille med mens jeg hørte på iPoden min, forteller Dido til Femalefirst.com.

Og hun ser ikke bort ifra at det kan bli mer tromming framover.

– Jeg hadde faktisk digget å være i et band på et eller annet tidspunkt, forteller hun.

Karriere

Den 36 år gamle artisten kan se tilbake på en svært suksessrik karriere på tross av at hun bare har gitt ut to soloplater. Den første var «No Angel», en plate som fra utgivelsen i 1999 begynte å leve sitt eget liv. Den ble brukt i flere tv-serier, og da Eminem samplet «Thank You» på sin «Stan» var også suksess i USA et faktum. Platen ble en av verdens mest solgte i 2001.

Plate

Hun trakterer både gitar og piano, men har nå altså oppdaget trommene. Hun forteller at trommene har vært løsningen når hun har stått fast på en sang.

– Nå er det virkelig frigjørende at jeg kan gå videre til trommene, sier hun.

«Safe Trip Home» ble først promotert gjennom utgivelsen av den gratis sangen «Look No Further». Sangen var lenge tilgjengelig på Didos nettside. På den samme nettsiden forklarer hun hvorfor det har tatt så lang tid mellom platene. Hun forteller at hun ikke tok pause fra musikken selv om hun forsvant fra mediebildet.

– Jeg hadde rett og slett lyst til å bruke en del tid på å bli en bedre musiker, forteller hun.

Didos egenskaper som trommeslager kan blant annet høres på sangen «Quiet Times» på den nye platen.

Her er videoen til Didos ferskeste single «Don't Believe in Love»: