Mandag kveld får «Top model»-seerne oppleve at modellspirene virkelig må presse seg til det ytterste for å få fortsette i konkurransen. På Frognerbadet i Oslo skal jentene posere i vakre kjoler, under vannflata.

For en badenymfe er kanskje ikke dette det største problemet, men for Martine Lervik med vannskrekk, ble photoshooten i tøffeste laget.

— Det var noe av det verste jeg har vært med på. Det kjentes ut som jeg skulle drukne, jeg fikk vann i nesa og svelget masse vann. Jeg klarte ikke å holde meg oppe og det var fordelig skummelt, sier Lervik om episoden.

– Traumatisk

Lervik beskriver shooten som den verste noensinne, men utfordringen til side, hun ble likevel fornøyd med bildet der hun bærer klær fra stavangerdesigner Leila Hafzi:

– Bildet ble veldig vakkert, men opplevelsen rundt var veldig traumatisk. Kjolen var fin og vakker, men ikke grei å ha i bassenget.

– Har du problemer med vann fra tidligere?

– Ja, jeg har alltid vært redd for å være under vann og ikke komme meg opp igjen. Alle har en fobi. Min er ikke frykt for edderkopper, men frykt for vann.

Men selv om hun var redd, gjennomførte Martine shooten.

– Jeg bare visste at jeg ikke ville hjem og måtte bite tennene sammen og prøve å få et bra bilde.

Stylisthjelp

Martine Lervik er i dag utrolig takknemlig for stylisten Stian som hjalp henne gjennom fotograferingen i bassenget.

— Stian var utrolig flink, jeg hadde ikke klart det uten ham. Han hjalp meg å beholde roen, skryter 17-åringen fra Ålesund som har forståelse for den tøffe shooten:

— Det er jo en konkurranse og det er spennende å se når vi får tøffe utfordringer. Jeg har ikke særlig problemer med vann nå, men etter den shooten var jeg veldig utenfor, forteller Lervik.

Tåler ikke klor

Frøydis Labowsky var en annen av «Top model»-deltakerne som også hadde problemer med å oppholde seg under bassengoverflata. Labowsky lider av ME (kronisk utmattelsessyndrom) og det er flere ting hun ikke tåler. Deriblant klor.

— Frøydis har ikke hadde øynene åpen under klorvann siden hun var liten, forteller Line Vee Hanum i TV3s infoavdeling.

For tiden er det kun fem jenter igjen i årets «Top model»: I tillegg til Martine Lervik og Frøydis Labowsky, kjemper Marita Skeivik Frost, Mona Lisa Ibrahim og Christina Slette Johnsen om å bli Norges beste top model.