Dame Maggie Smith har spilt Minerva McSnurp i alle filmene om Harry Potter. Den foreløpig siste filmen i serien, «Harry Potter og Halvblodsprinsen», var en prøvelse for den 74 år gamle skuespillerinnen. I mars i fjor meldte The Daily Mail at Smith hadde fått brystkreft, og hun gjennomgikk behandling mot kreften gjennom store deler av innspillingsperioden.

– Jeg er ikke sikker på om jeg kan gå tilbake til teaterscenen, forteller hun til den britiske avisen The Telegraph.

Film

«Harry Potter og Halvblodsprinsen» var den sjette filmen i serien, og den var en opptakt til den todelte avslutningsfilmen «Harry Potter og dødstalismanene». Kreftbehandlingen gikk bra, men Smith forteller at kjemoterapien tok på. I filmene har hun brukt parykk, og i den siste filmen skjulte parykken resultatet av kreftbehandlingen.

– Jeg var skallet. Jeg hadde ikke noe problem med å få på parykken. Jeg var som et kokt egg, forteller hun til avisen.

Den siste filmen om Harry Potter bidro til at juli 2009 ble tidenes kinomåned i Norge. På tross av relativt avmålte kritikker er den ifølge Filmweb.no sett av 514.013 mennesker på norske kinoer.

Stjerne

Smith har en lang karriere som skuespiller bak seg. Hun har blant annet to Oscar-priser på merittlisten. Den første prisen vant hun i 1969 for rollen i «The Prime of Miss Jean Brodie». Ni år senere fikk hun Oscar for beste kvinnelige birolle i «California Suite». Hun insisterer på å fullføre filmingen av den siste filmen i Potter-serien, og sier at hun nå begynner å føle seg som et menneske igjen.

– Energien min er på vei tilbake. Shit happens. Jeg burde ta meg litt sammen, sier hun.

Filmingen av «Harry Potter og dødstalismanene» del 1 og 2 startet i februar og avsluttes etter planen våren 2010. Filmene har premierer høsten 2010 og våren 2011.