Bilder, opptak og andre minner og suvenirer fra Beatles-historien har i årevis blitt omsatt for store summer. I fjor ble et 30 minutters langt opptatt der John Lennon og Paul McCartney fniser og forteller vitser solgt for rundt 100.000 kroner, og nå har det dukket opp flere godbiter til en auksjon som holdes 29. august. The Beatles Shop arrangerer den kommende Beatles-auksjonen i samarbeid med the Liverpool Institute of Performing Arts (Lipa), og blant høydepunktene er gamle klassebilder med Ringo Starr og Paul McCartney.

Gammelt

Ifølge BBC kom en kvinne innom til The Beatles Shop i Liverpool med klassebildet av McCartney for en stund siden, og bildet har ikke tidligere vært offentliggjort. Klassebildet fra av elevene fra Joseph Williams School viser en uinteressert McCartney som delvis er gjemt bak en tegneserie. Bildet ble tatt i 1952. Klassebildet av Ringo er fra 1948 og viser en åtte år gammel framtidig stjerne.

– Det er det eldste klassebildet vi har, sier Stephen Bailey i The Beatles Shop til BBC.

Dyrt

Ifølge The Liverpool Daily Post er det ventet at klassebildene vil gå for et sted mellom 600 og 1000 pund, altså mellom 6000 og 10000 norske kroner. Totalt skal 311 Beatles-relaterte gjenstander selges på auksjonen, og det er ventet at tusenvis av Beatles-fans vil valfarte til Liverpool for å delta.

Se bildene av McCartney her.