– Vi hadde aldri sett for oss at turneen skulle komme til en så rask og uheldig avslutning, sier andregitarist Brad Whitford i en pressemelding på bandets nettsider.

Det er nok en passende oppsummering av en periode bandet nok helst vil legge bak seg så fort som mulig.Veteranene skulle etter planen ut og spille på amerikanske arenaer sammen med ZZ Top hele denne sommeren. En ny plate skulle også ha vært klar i forkant av turneen. Albumet ble ifølge bandets nettsider utsatt ettersom vokalist Steven Tyler (61) slet med lungebetennelse og gitarist Joe Perry (58) hadde kneproblemer.

Skader

Andregitarist Whitford (57) kastet inn håndkleet i forkant av turneen. Han måtte nemlig opereres etter å ha dunket hodet på vei ut av Ferrarien sin. Bandet haltet videre med vikargitarist, men måtte avlyse sju konserter for å gi vokalist Tyler tid til å slappe av etter en muskelskade i foten. Neste mann på sykelisten var bassist Tom Hamilton, som måtte stå over en del konserter etter en ikke spesifisert operasjon.

Tøffe tak

Bandet har som kjent vært gjennom mange kriser i løpet av karrieren, men tidligere har det stort sett vært rusrelaterte problemer som har bremset dem. Nå har gjengen imidlertid innsett at nok er nok. I en melding på nettsidene opplyser de at resten av turneen er avlyst. Bakgrunnen er Steven Tylers stygge fall på scenen i Sturgis i forrige uke. I pressemeldingen opplyser bandet at Tyler brakk skulderen og at han måtte sy flere sting. Vokalistens leger har derfor gitt ham konsertforbud. Tyler falt ned fra scenen mens bandet spilte «Love in an Elevator».

Se video lenger nede i saken.

Trist

– Ord kan ikke beskrive sorgen jeg føler over å måtte avlyse denne turneen, sier Perry i pressemeldingen.

Han sender takk til fansen for all støtte.

– Vi håper vi kan få Aerosmith-maskinen opp å gå igjen så fort som mulig, sier han.

Her er en video av Tylers uheldige dansetrinn: