GJEST: Ole Paus er årets gjesteartist. Her synger artisten under feiringen av kongeparets 75-årsdag på Operataket i Oslo i sommer. Foto: Fredrik Varfjell, Scanpix
GJEST: I Kilden blir Hilde Norbakken også med. - I et mannskor er det masse sorte dresser og hvite skjorter. Jeg har sagt til Hilde at hun må ha på en rød kjole for å være det varme motstykke til alle mennene, sier dirigent Ivar Kirkhus. Foto: Pressefoto

KRISTIANSAND: Fredag synger mannskoret Gaasehud på den anerkjente jazzklubben Spice of Life i London. Dagen etter er det julekonsert med Ole Paus i den norske sjømannskirken.

Det er mange store artister som har vært innom Spice of Life i løpet av karrieren , sier Ivar Kirkhus, dirigent i Gaasehud.

Torsdag tar han med seg 34 kormedlemmer og et husband bestående av fem musikere til London. Hovedmålet er lørdagens julekonsert i den norske sjømannskirka, hvor Gaasehud synger for tredje gang, i år med Ole Paus som gjesteartist. Men like stort er gjerne fredagens opptreden på jazzklubben Spice of Life, som av mange blir regnet som en av de beste musikklubbene i London.

— Vi har med eget husband og skal lage en helaften på jazzklubben. Ole Paus er jo også med oss, og selv om han egentlig ikke skal opptre der, kan det jo være han slenger seg på, sier Kirkhus.

Det er gøy for oss som skal ha julekonsert i sjømannskirka og i Kilden helga etter, å gjøre dette litt løsere på jazzklubben. Der kan vi slippe ut det lille vi har av hår , sier dirigenten og ler.

Mannskoret, som på engelsk blir kalt Goosebumps, skal i tillegg gjøre noen sponsoroppdrag torsdag ettermiddag, samt en a capella-opptreden på Den Norske Klub tidligere på fredagen.

Drømmen om Ole Paus

Gaasehuds julekonsert, "Natten er lang", ble første gang arrangert i 2008. Etter det har konserten stort sett blitt spilt for fulle hus på Sørlandet hvert år, med gjesteartister som Sophia Mendoza, Lisa Stokke og Tini Flaat Mykland. I år har mannskoret fått med seg Ole Paus.

GJEST: Ole Paus er årets gjesteartist. Her synger artisten under feiringen av kongeparets 75-årsdag på Operataket i Oslo i sommer. Foto: Varfjell, Fredrik

Det er en stor glede å ha med Ole Paus. Årets julekonsert vil bygge rundt juleplata hans fra 2006, "Hellige natt – Jul i Skippergata", der jeg har laget noen korarrangementer til noen av sangene. Jeg mener det er en ekstremt vakker juleplate. Da vi var i London i 2008, hørte nesten hele koret på plata hans på flyet. Nå reiser vi sammen med han. Det er en drøm som går i oppfyllelse , sier Kirkhus.- Hvordan fikk dere med Paus?

— Det var bare å ringe. Han har gitt uttrykk for at det er like stas for han som det er for oss. Han er en hyggelig kar som det er lett å bli glad i, og han gir kredit til de rundt ham. Vi hadde en sommerkonsert med han for noen år siden, og det var veldig hyggelig.

Nesten utsolgt i Kilden

Helga etter julekonserten i London, inntar Gaasehud "hjemmebanen" i Kilden sammen med Ole Paus i det som trolig blir en fullsatt konsertsal. Mandag ettermiddag var det kun 87 billetter igjen.

GJEST: I Kilden blir Hilde Norbakken også med. - I et mannskor er det masse sorte dresser og hvite skjorter. Jeg har sagt til Hilde at hun må ha på en rød kjole for å være det varme motstykke til alle mennene, sier dirigent Ivar Kirkhus. Foto: Pressefoto

— Det er et privilegium, som få får oppleve. Det er ikke så mange andre kor som kan ha en konsert for full sal, så vi må ha noe som folk synes det er gøy å høre på, sier Kirkhus.Gaasehud har sunget i Kilden tidligere, men da bare sammen med andre. Nå får de konsertsalen for seg selv.

Vi gleder oss til å få prøvd ut salen og til å få satt en god stemning, med lys, lyd, mannskor og gode musikere. Vi synger for å glede og for å ha det gøy, og ikke nødvendigvis for å være det mest stemte kammerkor , avslutter dirigenten.