Det gir alltid mening å lytte når Sigvart Dagsland synger. Her er han tilbake med et av sine aller beste album.

Settingen for innspillingen har satt sine spor. Musikken er nemlig spilt inn i Villa Nordraak på Oslos vestkant. Det var der Kirkelig Kulturverksted hadde sine lokaler for 30 år siden da Dagsland oppsøkte plateselskapet for å gi ut sin første plate. Under innspillingen av platen "Villa Nordraak" rigget de seg til med utstyr og instrumenter i husets store rom, og alle tonene på disse 13 låtene er tatt opp samtidig. Dette er med andre ord nesten for et livealbum å regne.

sd.jpg

Produsent Erik Hillestad står for den varme klangen i lydbildet. Det er nært, organisk og autentisk. Bryllups— og begravelsesorkesteret på seks mann og to kvinner leverer lekre detaljer så det er en fryd for øret. Hør bare på trompetsoloene og lyden fra Mathias Eicks vibrafon. En lytteopplevelse i seg selv.Sigvart Dagslands låter blir nok brukt mye i både bryllup og begravelser, i tillegg til mange andre settinger mellom disse to ytterpunktene i folks liv. Helt som forventet er det mange ballader her. Både "Aldri", "Alene" og "Uten ord" er ballader som gror seg fast som sterke og gode med Dagslands stemme som ledsager.

Tekstene har både alvor, humor og ironi og gode personskildringer, pluss noen syrlige betraktninger slik som på "Eg stikke", som handler å stikke av fra ansvaret. Det er i det hele tatt lett å bli dratt inn i den flotte og meningsfulle atmosfæren som man finner i både tekst, melodi og framføring.

Sigvart Dagsland er ikke gammel ennå, men også han blir eldre. Han eldes med stil.