Gaute Ormåsen er vant til kirken. Han vokste opp der, han turnerte der med salmeprosjektet "Fra sjel til sjel", og nå synger han julekonserter med Cecilia Vennersten. I dag, mandag, står Domkirken i Kristiansand for tur.

– Jeg tror folk vil bli overrasket over hvor stort det låter, selv om vi kommer bare med piano, gitar og to stemmer, sier Ormåsen til fvn.no.

– Det blir klassiske julesanger, og det blir mange duetter. Både jeg og Cecilia er over gjennomsnittlig gode vokalister, så jeg tror det fungerer bra, sier han.

Svenske Vennertsen er trolig mest kjent i Norge for sangen "Det vackraste".

– Den synger hun vart og stille, jeg tror mange ikke er klar over hvor stor stemme hun faktisk har, sier Ormåsen.

Det er snart ni år siden han ble nummer to i historiens første Idol i Norge, bak Kurt Nilsen. Han mener idolerfaringen var en blandet opplevelse.

– For min del handlet det om å vise at jeg kunne synge. Det kunne jeg egentlig gjort på mange måter, men resultatet var verdifullt, sier han.

– Problemet med idol er at man må beherske mange forskjellige sjangre og varierte låter underveis. Så forventes det at man er en ekte artist når konkurransen er over. Men det er ikke så enkelt å lage et album så kjapt når man er i startfasen. Plata mi hadde blitt bedre om vi hadde ventet lenger, innrømmer han.

Etter debutalbumet ble det stille fra Ormåsen. Lenge.

– Jeg overlevde med småjobber som vokalist, fordi jeg hadde fått vist at jeg duger. Jeg er ingen popstjerne-type, men jeg kan synge bedre enn de fleste, sier han, og forteller at han ønsker å fortsette å synge salmer etter juleturneen.