KVINESDAL: – Norway Rock er utrolig stolte over å kunne å presentere en eksklusiv konsert med The Darkness lørdagen på sletta i Kvinesdal, sier bookingsjef Kelly Aamodt.

Etter fem års pause har originalbesetningen i den engelske rockegruppen annonsert sitt comeback på scener verden over.

Eksklusiv konsert

Bandet slo ned som en bombe i 2003 og rakk å gi ut to album før vokalist Justin Hawkins sa takk for seg i 2006. Etter å ha jobbet med andre prosjekter har de nå funnet ut at de ville samles igjen og er nå tilbake i studio. Første konsert blir 10. juli på årets Download-festival i England før de gjester utvalgte steder i Europa. Norway Rock Festival blir den eneste konserten de gjør her til lands.

I studio igjen

The Darkness har toppet lister over hele verden med sin 70-talls duftende glamrock og Justins særpregede vokal. De vant tre Brit Awards i 2004 og hadde fem top-10 hits med låten «I believe in a thing called love». I 2005 slapp de sitt andre album «One way ticket to hell… and back» før vokalist Justin Hawkins sluttet året etter. Siden da har de jobbet hver for seg med ulike prosjekter før de i desember i fjor satte disse prosjektene på vent for å begynne å jobbe sammen igjen. For tiden er de innelåst i studio der de jobber med nye låter.

Hellyeah avlyser

I tillegg til The Darkness bekrefter Norway Rock i dag bookingen av tyske Blind Guardian og norske Guardians Of Time. Førstnevnte er et power metal band som ga ut sin første plate i 1988. Med middelalder-inspirert musikk, tekster og kjappe rytmer, har bandet også klart å lage allsangbaserte refrenger. Det tyske bandet erstatter Hellyeah som har trukket seg fra siste del av sin turné i sommer, deriblant den oppsatte konserten på Norway Rock.

Kraftfullt show

Norske Guardians Of Time blir sett på som et av de ledende innenfor melodiøs metal rock her til lands. Musikerne består blant annet av medlemmer fra band som Trail of Tears og Nobody. Sceneshowet deres er kjent som kraftfullt og de klarer å underholde publikummet fra start til slutt ifølge en pressemelding fra Norway Rock Festival.

Hva synes du om at The Darkness kommer til Kvinesdal?