ARENDAL: – Jarle Bernhoft er rett og slett et helt eget fenomen på den nordiske livescenen. Du går ikke uberørt fra et møte med denne frapperende multikunsteren, sier festivalsjef Mats Aronsen i en pressemelding til fvn.no.

29. juli spiller Bernhoft på Canal Street sin hovedscene før konserten med Kaizers Orchestra. Han kommer til å være helt alene på scenen selv om det ikke høres slik ut.

Tre soloalbum

Da han spilte i Kristiansand i mars hadde han med seg både elpiano, en batteridrevet synt, en opptaksmaskin og to gitarer opp på scenen.

Jarle Bernhoft var fram til 2005 vokalist og frontfigur i rockebandet Span. Da fant han ut at han heller ville satse som soloartist. Siden den gang har han gitt ut tre soloalbum hvorav det siste «Solidarity Breaks» kom ut i januar.

Om det albumet skrev Fædrelandsvennens anmelder følgende: «Det har aldri vært noen grunn til å tvile på Bernhofts store talent. Han åpner musikksjelen sin for soul med sitt første soloalbum.. Stemmen er full av fylde og soul. Det beviser han på hver eneste låt her».

Jarle Bernhoft Foto: Pressefoto/Fred Jonnytm

Turnerte EuropaI februar og mars i år var Bernhoft på en omfattende Norgesturné, før han turnerte Europa som support for Kaizers Orchestra. I fjor spilte han også flere konserter som oppvarming for legendariske Joe Cocker, foran 10.000 publikummere i Tyskland.

Årets Canal Street arrangeres fra 27. til 30. juli. Hittil er artister som Bob Geldof, Kaizers Orchestra, Stein Torleif Bjella, Jonas Alaska og Hilde Marie Kjersem bekreftet til jazz og bluesfestivalen i Arendal.