OSLO: — Vi skal gi noe både for hjertet, øret og dansefoten. Det blir kompakt og energisk, lover Hanne Kolstø. Vokalisten i elektropopduoen Thelma and Clyde er mer enn klar og ikke påtakelig nervøs når fvn.no møter henne, makker Trygve Tambs-Lyche og artistkollegaene i Tenderleaves på kafé noen timer før det braker løs.

Fullt band

  • Aller mest gleder jeg meg. Vi har spilt så mange konserter og vet hva vi står for så det handler bare om å levere, sier hun. Hun og Trygve Tambs-Lyche stiller med fullt band. Nylig var de på turné i Tyskland i tillegg til at de har hatt konserter i Grimstad og Bergen den siste uka. Det er dermed en samspilt gjeng som stiller på scenen.

— Det kommer til å bli hektisk for vi har bare tretti minutter til rådighet, men vi har satt sammen et veldig kompakt sett. Totalt spiller vi åtte låter og det blir både lys, lyd og visuals (bilder i bakgrunnen), sier Trygve Tambs-Lyche.

Spent og skjerpet

Også duoen Tenderleaves har konsert i kveld. Even Øygarden og Geir Kongshaug er heller ikke spesielt nervøse.

— Jeg gleder meg, og kjenner at jeg både er spent og skjerpet. Nervøs derimot er jeg ikke, sier gitarist Kongshaug.

— Nei, det er liksom grenser for hvor galt det kan gå så lenge utstyret og forutsetningene er til stede, supplerer Øygarden. De to stiller også med fullt band og dermed blir det seks stykker på bluesklubben Herr Nilsen hvor de skal spille.

Spiller ny låt

To elgitarer blir det også så trykket vil bli større enn på det selvtitulerte albumet deres som kom i høst og som har mottatt strålende kritikker. Tenderleaves skal spille to konserter på Bylarm. I kveld kommer de til å spille seks låter fra albumet og ei ny låt.

— Vi gleder oss. Dette blir gøy! Fastslår gjengen rundt kafébordet i Oslo sentrum.

Les anmeldelse av konsertene til Thelma and Clyde og Tenderleaves i Fædrelandsvennen i morgen.