Kunst

Hatch 2012

Magnie Liv Nilsen, Marit Roland og Hedvig Winge

Artendal/ Bomuldsfabriken Kunsthall

Hatch betyr nyutklekket og er et samarbeidsprosjekt mellom Bomuldsfabriken og Agder Kunstnersenter. Årets utgave er den femte i rekken, og det første som arrangeres i samarbeide med Arendal/Bomuldsfabriken.

Denne ganger er det de tre masterstudentene Magnie Liv Nilsen, Marit Roland og Hedvig Winge fra Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstakademiet i Trondheim, som presenteres.

Materialbaserte teknikker

DYPPET I LEIRE: Hedvig Winges arbeider laget av tekstil og papir dyppet i flytende leire. Foto: Johan Otto Weisser

De tre kunstnerne jobber på ulike måter med materialbaserte teknikker. Nilsen med håndlagde skulpturelle papirark som hun tegner eller maler på med en teknikk som følger og utbroderer det grove papirets strukturer og former.Winge dypper papir og tekstiler i flytende leire, som så henges på veggen og tørker. Resultatet åpner for mange assosiasjoner. Det minner om det klassiske draperiet, eller også om sølete, rennende leire som i barndomsminner. Det har et anstrøk av hærverk, våt leire som flyter ut over et mørkt tregulv, osv.

Tredimensjonale streker

Roland lager stedsspesifikke arbeider av store papirruller som danner skulpturelle former, men som er knyttet til tegning som utrykk. Papirets form når det brettes og festes til veggen danner tredimensjonale streker.

Lokalene sentralt plassert i Arendal er krevende, både når det gjelder innredning og lys, men også utfordrende, slik at de gir kunsten noe å spille mot.

Det er spennende å få møte disse verkene fra nyutdannede sørlandskunstnere, og få et blikk på hva den neste generasjonen er opptatt av i det de begynner sine kunstneriske løp.