Skuespilleren vant den gylne statuetten i fjor for beste kvinnelige birolle i Woody Allens film «Vicky Cristina Barcelona» og sier at det var det lykkeligste øyeblikket i hennes liv.Hun viser stolt fram prisen når hun har besøk hjemme og har til og med tatt med Oscar-statuetten til stranda.

– Min Oscar bor i huset mitt, men figuren bytter rom hele tiden. Jeg setter den på forskjellige steder for å finne ut hvor den passer best. Jeg tok den til og med ned til stranda en dag. Det er som å være fem år gammel og endelig få den leken du har ønsket deg, sier hun til magasinet Stylist.

Siden hun vant prisen sier den 35 år gammel skuespilleren at hun ikke føler noe ekstra press når hun spiller inn filmer fordi hun alltid har arbeidet hardt.

– Jeg har alltid følt at det er press på meg og vært usikker mange ganger, så det endrer seg ikke, og det ønsker jeg heller ikke. Jeg vil ikke gå til en filminnspilling og føle meg for trygg. Jeg har arbeidet i så mange år og følt mye respekt og sunn frykt for arbeidet mitt og jeg ønsker ikke å endre det nå, sier Cruz som skal være forlovet med sin landsmann og kollega Javier Bardem. (©NTB)

elsker sin Oscar og lar den vandre fra rom til rom – for å se hvor den passer best. Foto: AP