Den 40 år gamle engelske skuespilleren dukket opp i filmbyen sammen med blant andre Mickey Rourke, Benicio del Toro, Michael Madsen, Brittany Murphy og Jessica Alba som også spiller i produksjonen som er regissert av Robert Rodriguez og Frank Miller som også har laget tegneseriene filmen bygger på.— Å være med på dette prosjektet var en stor greie for meg. Da jeg så den ferdige filmen første gang, ble jeg helt slått ut, sa han på en pressekonferanse i Cannes onsdag.

Filmen, som foregår i en lurvete og kriminell oppdiktet by, er blitt kritisert i USA for sine bloddryppende scener. I en av dem snakker Owen med et avkuttet hode.

Feminister har også hisset seg opp fordi de fleste kvinnene i filmen er lettkledde strippere og prostituerte. Owen spiller en av de få godhjertede karene i filmen, en tidligere fotograf som beskytter byens gatejenter.

Manusforfatter og medregissør Frank Miller forsvarer filmen. - Jeg er jo mann. Da jeg skapte Sin City bestemte jeg meg for at alle fyrene skulle være barske, alle kvinnene skulle være vakre og alle bilene skulle være årgangsmodeller. Serieskapere gjør ting som er morsomme å tegne. Jeg liker lettekledde kvinner, sa Miller.