PETA, som står for People for the Ethical Treatment of Animals, har solid støtte i sitt arbeid fra en lang rekke kjendiser — som Pamela Anderson, Pink, Anna Nicole Smith, Alec Baldwin, Heather Mills McCartney, Dennis Rodman. De er også kjent for sine frontalangrep på blant annet pelsbrukere. Nå er det Michael Jackson de tar for seg, etter at han forlot de eksotiske dyrene sine i dyrehagen på Neverland - og reiste uten at det fantes midler til å lønne medarbeidere. I forrige uke ble ranchen stengt av myndighetene for overtramp på arbeidsmiljøloven for de ansatte.

Dette bør ikke gå ut over dyrene, mener PETA, og i et brev til den forhenværende popkongen skriver organisasjonens ekspert Lisa Wathne at Jacksons elefanter, sjiraffer, aper og andre eksotiske skapninger må ha nye hjem, melder dansk TV2. — Det finnes godkjente internater, som er spesialister på dette området, og som gjerne vil ta seg av Hr. Jacksons dyr resten av deres liv, lyder det i brevet der Wathne også tilbyr PETA-hjelp til å bistå ved flyttingen.

— Vi håper at Hr. Jackson vil ta imot vårt tilbud og dermed sikre at ingen av dyrene hans ender i tvilsomme zoologiske hager eller i hendene på folk som vil selge dem, slutter brevet.

PETA anmeldte for noen måneder siden Jackson for dyremishandling på Neverland. I dag er de eksotiske dyrene myndighetenes ansvar, dersom han ikke selv tar ansvar fra dem fra sitt eksil i Bahrain. (©NTB)