KRISTIANSAND: — Det er ingen andre i Europa som gjør noe sånt som dette. Det blir sommerens store familiefest, spår kinosjef Petter Benestad.

Han snakker om Kristiansand Kinos siste storstunt: Ett minutt over midnatt fredag 13. juli, serveres siste Harry Potter-film på et 20 meter bredt lerret på Idrettsplassen. Én uke etter Quarts siste konsert, håper kinoen på å trekke mange tusen tilskuere til Odderøya.

— Vi blir skuffet om det kommer under 4.000, og håper på 6-7.000, fastslår Benestad.

Filmene om trollmanneleven har vært blant de største filmsuksessene det siste tiåret, og kinosjefen håper den trenden fortsetter med «Harry Potter og Føniksordenen».

Jobbet lenge

  • De fire første filmene hadde 75.000 besøkende bare i Kristiansand. Siden Idrettsplassen blir ferdig til premieren, og vi er en sommerby, er det ganske naturlig at vi setter opp en utevisning om natten, sier han.

Og kinoen har jobbet lenge for å få drømmen til å bli virkelighet. Søknader er sendt til kommune, politi, brannvesen, havnevesen, parkvesen, kulturkontoret og Quart. Nå er føniksorden-festen utendørs i boks.

  • Vi håper både fastboende og turister vil ta turen. Salgsbodene fra Quart blir stående, slik at folk får kjøpt pølser og forskjellig mat i tillegg til «vanlig kinogodt», påpeker Benestad.

Trolsk magi

For at Potter-fansen skal komme i den rette stemningen i sommermørket, blir det trolsk underholdning av Scenekompaniet i de to timene før filmen starter.

  • Vi hadde lyst til å gjøre noe spektakulært, og for at folk skal få nyte det hyggelige området her, har vi engasjert Scenekompaniet til å underholde fra vi åpner og til filmen starter, sier Benestad.

Teatergruppen holder tarotkortene tett til brystet, men lover at det i aller høyeste grad vil bli småskummel, magisk moro på Idrettsplassen.

— Vi kommer med trollmenn, hester, hekser, drager og masse magi, forsikrer Christian Gavigan fra Scenekompaniet.

Med en dæsj pyroeffekter i tillegg blir det garantert både røyk og ild på plassen.

  • Ting skal skje uventet og fra alle retninger. Det er en utfordring å få den rette stemningen på en så stor plass, men det er fantastisk å lage forestilling for barn - da kan vi leke med magi så det kiler i magen, sier en entusiastisk Gavigan.

Gigaskjerm

Når filmen endelig kan snurres i gang, skjer det i større enn stort format.

— Vi rigger opp et 20 meter bredt lerret. Vi har lånt containere fra havna å henge det på, og har leid inn surroundlyd rundt hele plassen i tillegg til lyden ved lerretet, informerer kinosjefen.

Idrettsplassen kan romme inntil 20.000 stående, og Quart opererer med 15.000 for komfortable konsertopplevelser. Kinoen oppfordrer til medbragt sitteunderlag for utendørs kinokomfort.

— Siden vi baserer oss på at folk skal sitte, er det er mulig vi må si stopp ved 14.000, sier en optimistisk Benestad og ler.

Han har allerede merket etterspørsel etter den ferske filmen. Billettene legges ut på mandag, og premieren inkluderer et trolsk tilbud i storformat.