Det er fint at de store plateselskapene satser på landets unge talenter, men her burde man kanskje ha ventet litt. Holdt litt igjen, bruke tid på å lage noen enda bedre låter. For det er grunn til å tro at debutalbumet til Elsa & Emilie vil forsvinne ut i intet. I alle fall utenfor lokalmiljøet i Haugesund.

De lekre arrangementene og den delikate produksjonen er tiltalende, men melodiene holder ikke helt. Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim går fortsatt på videregående skole. De har skrevet de åtte låtene sammen, som tikker inn på drøyt 28 minutter. Helt på grensen til det vi kan kalle et album. Poenget er likevel at melodiene deres altfor ofte mangler sting og elementer som gjør at man får lyst til å høre dette om og om igjen.

De beste låtene kommer først, nemlig det småtøffe tittelkuttet, den drømmende, svevende og lengtende «Run», og «Another Day» med sin symfoniske dimensjon. Duoen høres ut som en krysning mellom Susanne Sundfør og Kate Bush på mange av låtene. Det er et kompliment i seg selv, og det forteller litt om hvor lista er lagt. Elsa & Emilie burde tatt seg bedre tid til å komme seg over den i stedet for å rive.

ElsaogEmilie.jpg Foto: Eva Myklebust