Roy Lønhøiden er fra Kongsvinger-traktene , men musikken hans har sine kanskje viktigste røtter i Texas. Nå, etter over 20 år som artist, har han endelig vært i Austin og spilt inn album. Og med seg i studio har han hatt musikere som har jobbet med både Leonard Cohen, Bob Dylan og Townes Van Zandt. «Sjumilssko», en oversettelse av Van Zandts «Flyin' Shoes», slår an tonen: akustiske instrumenter, enkle akkorder, en klar melodi, en tekst som bruker årstider og vær som bilder på eksistensiell uro.

Lønhøidens egne sanger — han gjør et par av Betty Elder og tonesetter et dikt av Hans Børli også - har ofte noe litt høystemt over seg. Hangen til gammelmodige formuleringer gjør at han kan minne vel så mye om 70-tallssliteren Stein Ove Berg som om en Stein Torleif Bjella. Men respekten for hverdagsmennesket har han til felles med dem begge.

Sangene løftes av bandets selvsikre ro - gitaristen Mitch Watkins fortjener å bli forgylt! - og en tvers gjennom smakfull produksjon. «Du spør meg om sannhet» kan godt være det mest vellydende americana-albumet du vil få høre i år. Og når tekst og musikk går opp i en høyere enhet, som de gjør i blant annet «I øyet av stormen», er effekten nærmest sakral.