**"Ghostbusters"

Action/komedie/sci-fi

USA 2016

Aldersgrense 12 år**

Har du et forhold til de originale «Ghostbusters»-filmene, er det umulig å ikke sammenlikne den nye versjonen med de gamle. Og stort sett lever den nye filmen opp til forventningene. De nye, kvinnelige hovedkarakterene er fargerike og morsomme og har god kjemi, selv om de kan bli for karikerte til tider.

Erin Gilbert (Kristen Wiig) er forsker og underviser på Columbia Universitet. Hun er veldig nær å få fast ansettelse, men da en bok hun skrev for lenge siden med sin venn og forsker Abby Yates (Melissa McCarthy) om at spøkelser virkelig eksisterer kommer på markedet igjen, holder alt på å rakne. Ingen seriøse forskere tror jo på spøkelser.

Den originale rollebesetningen (minus Rick Moranis) er med i små gjesteroller, og kanskje hadde filmen nytt godt av at de faktisk hadde enda litt mer plass i filmen. Chris Hemsworths rolle som den billedskjønne, men lite intelligente kontorassistenten er veldig oppbrukt og tilfører lite til filmen. Ellers er det alt i alt en underholdende film, med brukbare 3D-effekter og et par riktig skumle spøkelser. Det ligger nok an til en oppfølger, og kanskje kan vi da også få servert noe vi ikke har sett før.

Terningkast 4