Battle for the sun. (VME)

Mange av oss ristet oppgitt på hodet og lurte på hva det var Quart 09 holdt på med da de lanserte britiske Placebo som en headliner. Nå kan vi legge av oss de sure grimasene og håpe på at det er klar rockehimmel og varmt når bandsjef og vokalist Brian Molko sprer de sterke rocketonene utover festivalområdet på Odderøya.

For dette er litt av en positiv overraskelse. Riktignok har Placebo solgt tretten millioner totalt av sine fem album, men det har likevel luktet litt har vært og ute på dato av disse britene. Så slår de tilbake så det holder, og gir like godt ut sitt aller beste album.

Det låter fortsatt mye David Bowie og symforock à la Rush av Placebo, men det gjør bare godt når de leverer så mange sterke poprocklåter som på deres kamp for sola på «Battle for the sun».

Tittelkuttet er svært og gedigent utført. Låten «For what it's worth» er minst like fengende. Det samme gjelder brorparten av de andre låtene. Dette er storslått stadionrock fra et revitalisert rockeband som fortjener de store scenene i sommer. En av dem finner de under Quart.