Slik så armene til Fionnuala Sherry ut da hun var ferdig med operasjonen. Bildet ligger ute på Secret Gardens hjemmeside, og er brukt her med tillatelse fra bandet. Foto: Foto: Privat

— Vi forholder oss til normale legeprognoser, og da skal det gå bra. Fionnuala får anslagsvis åtte uker på seg til å øve etter at gipsen er fjernet, sier Rolf Løvland.

Kristiansanderen er sammen med fiolinist Fionnuala Sherry kjernen i Secret Garden.

Slik så armene til Fionnuala Sherry ut da hun var ferdig med operasjonen. Bildet ligger ute på Secret Gardens hjemmeside, og er brukt her med tillatelse fra bandet. Foto: Foto: Privat

Lørdag 30. mai har bandet annonsert stor jubileumskonsert i Kilden. Der skal Secret Garden markere at det er 20 år siden de vant finalen i Eurovision Song Contest med «Nocturne». Med seg har de KSO og spesialinviterte artister som Tracey Campbell, Espen Grjotheim, Cathrine Iversen og Ole Edvard Antonsen.

Gipset og bandasjert

Det bandet ikke nevnte da de slapp nyheten tidligere denne uka er at ett av kjernemedlemmene akkurat nå går med begge armene i gips.

På Secret Gardens Facebook-side ligger det ute et bilde av Fionnuala Sherrys gipsede og bandasjerte armer, sammen med følgende tekst (oversatt fra engelsk av Fædrelandsvennen):

Marerittfall

«Mandag 2. februar var Fionnuala på vei hjem med hunden sin mens hun gledet seg til å begynne øvingen til Secret Gardens vårturne. Da mistet hun balansen og falt, men dette var ikke et hvilket som helst slags fall. Det var en fiolinists verste mareritt av et fall. Hun ble kjørt til sykehuset i ambulanse, og etter å ha tatt bilder av skaden fant doktorene ut at hun hadde flere alvorlige brudd i høyre håndledd, mens den venstre albuen også hadde alvorlige brudd», heter det på Facebook-siden.

Metallplater

Fionnuala Sherry gikk deretter gjennom en fire timer lang operasjon hvor bruddene ble reparert med metallplater og bolter.

I ukene etter at gipsen er fjernet, går hun en smertefull treningsperiode i møte.

— Etter sykehusundersøkelser i Dublin ser det bra ut. Vi velger å være optimistiske og regner med at jubileumskonserten går som planlagt, sier Rolf Løvland til Fædrelandsvennen.