Forrige uke hadde TVNorge-serien «Mellom bakkar og berg» premiere. Her møter vi blant annet karakteren Siri, og noen vil kanskje se en viss likhet mellom henne og to kjente sørlandsartister.

— Noen tror at dette er en parodi på Helene Bøksle eller Maria Arredondo, men det er det ikke. For det er to damer som er veldig flinke til å synge, men det er jo ikke Siri, opplyser skuespiller Kevin Vågenes til Fædrelandsvennen.

Synes du at Siri ligner på Helene Bøksle og Maria Arredondo? Se klippet og diskuter i kommentarfeltet.

- Søte og ydmyke

Han spiller programleder i serien og har vært med på å utvikle karakterene.

Komikerne f.v. Espen Eckbo, Odd-Magnus Williamson, Kevin Vågenes, Henrik Thodesen og Lene Kongsvik Johansen spiller mange rollefigurer i komiserien "Mellom bakkar og berg" Foto: NTB Scanpix

— Det som er inspirert av Helene Bøksle og Maria Arredondo er det rene imaget de har. De er ganske ydmyke, søte og ordentlige sørlandsjenter begge to, sier Vågenes.Ellers presiserer han at det ikke er noen flere likheter mellom artistene og Siri. I første episode av serien ser vi Siri reise seg for å synge en sang i et bryllup.

— Det er nok mange som kjenner seg igjen i den typen. Man er i et bryllup, også plutselig reiser kusina til brudgommen seg for å synge, også tenker du at hun absolutt ikke burde ha gjort det. Det er ikke fryktelig. Bare veldig middelmådig - en pipete damestemme som alle kan prestere. Jeg har sett denne typen flere ganger. Forskjellen på Helene Bøksle og Maria Arredondo og Siri, er at Helene og Maria vil man jo gjerne skal reise seg og synge i et bryllup. Siri tror jeg helst at man vil skal bli sittende.

- Dette er bare stas

Fædrelandsvennen har sendt klippet til Helene Bøksle og Maria Arredondo. Bøksle fikk ikke sett videoen tirsdag kveld, men Arredondo fikk sett den og synes at det var morsomt:

Karakteren Siri fra «Mellom bakkar og berg» Foto: Videograb/ TVNorge

— Dersom det er meg og Helene det skal forestille, så ser jeg det ikke helt, men det er kanskje litt vanskelig når det gjelder en selv. Men det er sikkert gøy når en får se det i sin helthet. Jeg gleder meg til å se programmet. - Så du er ikke fornærma?

— Nei, er du gal! Dette er bare stas, svarer hun

Siri dukker opp to ganger til i «Mellom bakkar og berg».

— Hun er med i et utdrikningslag og bryter opp den gode stemningen når hun begynner på en treg versjon av «Girls Just Wanna Have Fun». Deretter synger hun for en kollega som skal slutte i jobben, forteller Kevin Vågenes.

Gaute fra Søgne

Serien sendes på TVNorge tirsdager 21.30. I kveldens episode dukket ikke Siri opp, men det gjorde derimot en annen sørlandskarakter - Søgnegutten Gaute som påstår at han har vært i Hollywood og omgitt seg med celebre venner.