Som 50 rapper på hiten til The Game: «Hate it or love it, the underdog's on top». 50 har så avgjort kommet seg fra underdog til top dog, men det er ingen tvil om at det kommer til å være delte meninger om Bulletproof. Dette er et spill du enten hater eller... tja, kanskje liker.

Er du av dem som tenker, «hvor har det blitt av den gode gamle melodien?» hver gang du hører fet hip-hop, er det bare å glemme 50 Cent Bulletproof. Som actionspill er dette sørgelige greier. Bulletproof er kort fortalt en uinspirert og nesten endeløs rekke voldsomheter krydret med hard-core banning (som riktig nok til tider er ganske morsom), der 50 selv spiller hovedrollen som {rdquo}bad muthafukka{rdquo}. Historien er syltynn og henger ikke på greip, til tross for manushjelp fra en kar som har skrevet for Sopranos.

Men for fans av 50 og G-Unit er det ikke sikkert dette er helt av veien likevel. I tillegg til 50 Cent møter vi Tony Yayo, Lloyd Banks og Young Buck som spiller seg selv. Eminem spiller en politimann som har utviklet korrupsjon til nærmest en kunstform, og verdens beste musikkprodusent gjennom tidene, Dr. Dre, spiller den lokale våpenkremmeren.

Musikken til spillet er selvfølgelig fra G-Unit og 50, og selv om dette er fett nok, blir det av og til ensformig å høre korte klipp fra de samme, velkjente låtene gjennom hele spillet. Men i og med at dette er et spill for hiphoperne, kan du selvfølgelig låse opp en hel bøling med videoer fra 50 og G-Unit hos den lokale dvd-piraten i gata. Dette gjør du med penger du har stjålet fra de hundrevis av skurkene du tar livet av underveis.

Og når det gjelder å ta knekken på folk; man kunne kanskje spart seg alle de forskjellige couter-kill-ferdighetene 50 kan lære seg. En ting er at han må knuse noen egg for å lage hip-hop-omeletten som skal til for å løse problemene han står overfor, det er tross alt hardkokte «gangstas» vi snakker om her. Men detaljerte henrettelser med geysirer av blod i sakte film blir liksom litt for fisefin fransk designervold for meg i denne sammenhengen.

Alt i alt, foretrekker du musikk der brorparten av teksten synges, kan du bare glemme hele greia. Men liker du 50 Cent og ikke synes det er så farlig med selve spillopplevelsen, får du i hvert fall muligheten til kikke på en bra samling musikkvideoer, i tillegg til at du får late som om du er en av de røffeste eks-dop-dealerne som lager plater per i dag. Og det er jo noe. It's shit, but it's good shit.

TORE SAND

50 Cent Bulletproof

Utgiver: Vivendi

Sjanger: Action

PEGI: 18+

Plattformer: Xbox, PlayStation 2