raylee3.jpg Foto: EVA MYKLEBUST

— Det er en låt om den store forelskelsen, som forhåpentligvis mange kan kjenne seg igjen i, sier Raylee.

Det handler om låten «Falling Awake», som er hennes nye singel.

Og tidspunktet er naturligvis ikke tilfeldig. Låten passer godt til sol og sommer.

— Vi satser på en sommerhit. Det er en dansbar klubblåt, sier hun.

- Føler du at du har funnet «din» sjanger nå? Er det i dette landskapet du vil fortsette?

— Jeg liker så mange forskjellige sjangre. Dette er første gang jeg prøver på noe som er så klubbasert og jeg trives veldig godt med det. Så det er absolutt mulig at det kommer mer i samme stil.

Musikal

Raylee har deltatt i NRK-konseptet «Stjernekamp» og var dessuten med i fjorårets Melodi Grand Prix med låten «Louder». I tillegg spilte hun i musikalen «Skyfri himmel» i Fjæreheia i fjor sommer. Om noen uker er hun tilbake i steinbruddet med en ny forestilling - «Nasareeren».

— Jeg ser fram til å være med i en ny musikal. Det var helt fantastisk å spille i «Skyfri himmel» i fjor. Det var veldig spennende og lærerikt, og det var en utrolig stemning i Fjæreheia med lyssettinga om kvelden, sier 18-åringen.

- På hvilken måte var det lærerikt, synes du?

— Det å måtte sette seg inn i roller, leve seg inn i andres erfaringer og situasjoner. Dessuten ble jeg kjent med masse erfarne skuespillere, det var veldig moro, sier Arendal-artisten.

Ung, men erfaren

Raylee sier hun gjerne vil gjøre flere musikaler, men det er først og fremst sanger og artist hun er. Hun skriver også låter selv.

- Hva jobber du mest med som artist, hva er det du ønsker å forbedre?

— Jeg tenker at man aldri kan få nok erfaring på scenen. Jo mer man opptrer, jo mer scenevant blir man - og jeg har lyst til å bli kjempegod, sier hun. Og slår fast at hun allerede har stått på scenen flere ganger enn hun kan telle.

Travel

Den unge sørlandsartisten skal gjøre en rekke opptredener på Sørlandet utover året, blant annet i form av en skoleturné. Selv om hun har vært artist siden før hun ble tenåring, synes ikke Raylee det har gått for fort i svingene.

— Det har vært travelt, men jeg er så sulten på å gjøre mye forskjellig at jeg ofte synes det går litt tregt. Folk spør om jeg ikke er sliten etter å ha hatt så mye å gjøre så mye, men jeg vil egentlig bare jobbe.

Hun kan også fortelle at det etter hvert skal komme et Raylee-album, men det ligger litt lenger fram i tid.

— Vi holder på. Jeg kan ikke gi noen dato, men jeg jobber med saken, sier hun.