OSLO: Men det er ikke bare «Sexskolen» som har blitt droppet. Bildekk-kongen Tommy Sharifs program der Norges verste sjåfør skulle kåres, blir heller ikke å se på lufta.

Har bedre ideer

— Dette har ingenting med verken Kristin Spitznogle eller Tommy Sharif å gjøre, sier Glenn Støldal i TV3. — Vi har foretatt en ny helhetsvurdering av vårens programmer og har valgt bort to prosjekter. Vi mener vi har andre programmer som vil gjøre det bedre.

Hva de nye konseptene dreier seg om, vil ikke TV3 gå ut med ennå. Det er i alle fall snakk om egenprodusert materiale som vil rulle på skjermen ut på vårparten.

Gode søkertall

Publikum har lenge kunne meldt seg på både «Sexskolen» og «Norges verste sjåfør» og til tross for mange søkere, har TV3 lagt begge planene på hylla.

— Dette er ikke første gang prosjekter blir valgt bort i tv-verdenen, poengterer Støldal, presse- og informasjonsansvarlig i TV3. Det har også skjedd noen interne rokkeringer.

Hans Petter Hognestad blir nå viseadministrerende direktør i kanalen, mens Trygve Rønningen overtar ansvaret for programavdelingen. Men seerne vil fortsatt kjenne igjen TV3-tonen.

— Vi har ingen ny strategi og vil fortsatt være en underholdningskanal, forsikrer Støldal.

Amerikansk suksess

Selv om det blir en stund til de nye egenproduserte programmene vil vises på TV3, kan de lokke med innkjøpte nyheter allerede tidlig i januar.

Spenningsserien «Vanished» starter opp tirsdag 2. januar, mens advokatserien «Shark» kommer to dager senere.

— «Shark» har gjort det veldig bra i Amerika og er blant de mest sette serienyhetene i USA, frister Støldal.