I Storbritannia er Leeds-bandet store etter en halv million solgte av albumet «The employment». I Bendiksbukta i går gikk de på scenen etter Skambankt og før mindre kjente band som Bloc Party og Jimmy Eat World.

— Det gjør ingenting. Vi godtar at vi ikke er særlig store ennå utenfor Storbritannia. Dessuten er det bare deilig å spille tidlig på kvelden. Da slipper vi å gå rundt og være nervøse. I tillegg kan vi henge rundt og se Bloc Party og Green Day. Det blir kult, sa Simon og Peanut til Quart På halvannen time før de dro til Bendiksbukta for å forberede seg til konsert.

Kaiser Chiefs ankom Kristiansand mandag kveld. Etter en reise på 24 timer fra Philadelphia, gikk de rett til køys og orket ikke å sjekke utelivet i byen.

— Vi har et ganske tøft program for tiden. Neste stopp er Berlin, der vi skal gjøre vår første supportjobb for U2. Vi regner med at vi får snakket med Bono før eller etter konserten. Det skal bli kult å si «how do you do, Bono», smiler de hyggelige og joviale keiserne.

De syntes det var leit å stå opp og se gråværet i går morges.

— Det var jo så fint mandag kveld. Litt synd med regnet. Vi har ikke med oss jakker til denne kulden. Men vi skal nok ha det fett for det, sier de.

Ingen av dem har særlig peiling på norsk musikk, men som Leeds-supprtere har de stor sans for Eirik Bakke.

— Vi elsker Skandinavia og naturen her, men vet ikke så mye om Norge. Men vi ser i alle fall på programmet at dere har en bra festival her i Kristiansand. Vi skal se Green Day. Rart å tenke på at de har spilt flere ganger på festival i Leeds. Da var de bare sånn passe store. Nå er de et av verdens største rockeband, sier Simon og Peanut, før de går ut i regnet igjen.