— Min mor var aleneforelder. Vi var hjemløse, og bodde hos venner. Men mor lærte meg og min søster ikke å gi opp, sier Dion Isaiah Hargrave.

Da han var 18 år, anbefalte en av Hargraves lærere ham å utdanne seg innenfor musikk. I 2010 havnet Hargrave på UiA, og amerikaneren så for seg videre studier i klassisk musikk og opera i Italia eller Frankrike.

Men Hargrave møtte sørlandsjenta Ramona Håland, og ble værende. I fjor sommer giftet de seg, og i høst fikk de en liten gutt. Og klassisk musikk og opera har blitt til R&B.

— R&B er i blodet mitt, og gjennom den klassiske musikken har jeg funnet min identitet, sier Hargrave.

Se Hargraves siste singel "Special to me" ved å klikke på videon øverst.

Artisten var med i årets Idol på TV 2, og havnet blant de 100 beste. Hargrave spilte under Kulturnatta tidligere i år, og varmet opp for Donkeyboy i høst.

— Jeg ønsker å nå ut til et bredere publikum. Det er målet med dette prosjektet, sier han, og tenker på EPen som kommer i mars.

På UiA hadde han Poul Erik Hansen som sangpedagog.

— Dion ser helheten i musikken, og uttrykker den med stemmen sin. Den kunstneriske siden gir ham gode muligheter, men jeg vet ikke hvilke kvaliteter han har i forhold til den forretningsmessige siden, sier den nå pensjonerte sanglæreren.

Dion Isaiah Hargrave var med i årets Idol, men er glad han ikke kom lenger enn blant de 100 beste. - Jeg ser ikke helt meg selv i slike show. EPen min vil vise hvem jeg er som artist, sier han. Foto: Kjetil Samuelsen