KRISTIANSAND: Danske Illdisposed tar for tredje år på rad turen til Kristiansand. Siden debuten "Four Depressive Seasons" i 1993 har bandet et tosifret antall plater bak seg, og danskene har opparbeidet seg et solid navn på den skandinaviske metallscenen. I fjor ga de ut albumet "There Is Light (But It's Not For Me)".

Lokale Blood Red Throne er for tiden på europaturne med Suffocation og måtte avlyse konserten i Kristiansand i februar, fordi På Hjørnet måtte lukke dørene. Konserten langfredag blir derfor deres første i hjembyen siden vokalist Yngve Bolt og bassist Ole Bent Madsen kom med i bandet. Blood Red Throne debuterte med "Monument of Death" i 2001, og ga i fjor ut sitt sjette studioalbum, "Brutalitarian Regime",

I Fædrelandsvennen i dag får Notodden-bandet Ørkenkjøtt en femmer på terningen for debuten "Ønskediktet" ( les anmeldelsen til venstre ). "Vi er god på metal og progrock her i landet. Med debutalbumet til Ørkenkjøtt har vi blitt enda bedre", skriver vår anmelder. Bandet har spilt flere ganger tidligere i Kristiansand, og langfredag tar de altså turen tilbake.Konsertene arrangeres av Ballistic Booking, som også planlegger å filme konsertene og utgi en dvd med innspillingen. Aleksander Serigstad er regissør.